• DOLAR 32.284
  • EURO 35.005
  • ALTIN 2444.474
  • ...
Türkiye-Mısır Eksenine Karşı Ürdün-Suudi Ekseni Kuruluyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Doğruhaber / dış haberler

Arap basınında yer alan habere göre, Ürdün kralı ikinci Abdullah, bazı Ürdünlü siyaset ve medya mensuplarıyla bir toplantı yaptı. Toplantıya katılan bazı kişilerin açıklamalarına göre, Ürdün kralı ikinci Abdullah, Türkiye-Mısır-Katar üçgeninin İhvan’ı desteklediğini kendisinin de bundan rahatsız olduğu için bu eksenden ayrıldığını ve Ürdün’ün şu anda bunun bedelini ödediğini belirtti.

ÜRDÜN KRALI SURİYE’DE İSLAMİ YÖNETİMDEN ENDİŞELENİYOR
Aynı kaynaklar, Ürdün kralının Türkiye’nin Suriye politikasını sert bir dille eleştirerek; “Türkiye’nin Suriye politikasının mezhepçi temellere dayandığını” iddia etti. Kral Abdullah Suriye’de İslami bir yönetimden derin bir kaygı duyduğunu da gizlemedi.

Ürdün kralı ikinci Abdullah, Ürdün’ün Suriye’ye askeri bir müdahaleye kesinlikle karşı olduğunu, Katar’ın Suriye’de öne çıkmasından kendisi gibi Suudi’nin de rahatsız olduğunu belirtti. Ürdün kralı, Mısır-Türkiye-Katar eksenine karşı, Birleşik Arap Emirlikleri-Ürdün-Suudi ekseninin kurulduğunu ifade etti. Suriye’nin ileride Mısır-Türkiye-Katar eksenine katılmasından derin endişe duyduğunu belirten ikinci Abdullah, bunun olmamasını temenni ettiğini söyledi. Ürdün kralı bu açıklamayla birlikte Beşar’dan sonraki Suriye’ye karşı açıkça bir düşmanlık yapıp yapmayacağına ise değinmedi.
Aynı kaynaklar, Ürdün kralının ülkesindeki karışıklıklardan Ürdün’e gaz akışını durduran Mısır’ı sorumlu tuttuğunu ifade etti.

MISIR’DAKİ OLAYLARIN ARKASINDAKİ ÜLKELER DEŞİFRE OLDU
Ürdün kralının bu açıklamaları, Mısır İhvan yetkilisi Hayrat Eş-Şatır’ın açıklamalarıyla aynı zamana denk geldi. Hatırlanacağı üzere daha önce yaptığı açıklamalarda Hayrat Şatır, Mısır’daki karışıklığın BAE merkezli olduğunu, bunun arkasında Uluslararası ve bölgesel aktörlerin yer aldığını ifade etmişti. Ürdün kralının bu açıklamaları Şatır’ın açıklamalarındaki şifreleri çözüyor. Buna göre, Dubai merkezli İhvan karşıtlığının bölgesel aktörleri Suudi-Ürdün-BAE olduğu açığa çıkıyor.


 

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir