• DOLAR 32.292
  • EURO 34.826
  • ALTIN 2452.958
  • ...
Öğrencilerden Açıköğretim ücretlerine tepki!
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

DOĞRUHABER

Örgün öğretimde harçlar kaldırıldı. Öğrenciler yalnızca İkinci Öğretim veya Açıköğretim okuduklarını harç ödüyorlar. Türkiye’nin en çok öğrenci olan Eskişehir Anadolu Üniversitesi ve Erzurum Atatürk Üniversitesi Açıköğretim Fakülteleri’nde okuyan öğrenciler ise kayıt ücretlerinden çok pahalı olmasından dert yanıyor.

“KAYIT ÜCRETLİLERİNİN DÜŞÜRÜLMESİNİ TALEP EDİYORUZ”

Gazetemize konuşan Atatürk Üniversitesi Açıköğretim Fakültesi öğrencisi, “Bize kitap verilmiyor ayrıca derslerimizi de internetten izliyor ve çalışıyoruz. Buna rağmen harç ücretlerine zam yapıldı. Bu da yetmezmiş gibi normalde ikinci üniversiteden alınan katkı ücreti de birinci üniversite okuyanlardan da kesiliyor ve bu da birçoğumuzun bütçesini zorluyor. Yetkililerin bu durumu düzeltmesini istiyoruz. Açıköğretim okumak örgün öğretimden daha masraflı ve zor olmaya başladı. Geçen yıl kayıt ücreti dönem başına 290 iken bu yıl 325 liraya yükseldi. Ayrıca 35 lira da ikinci üniversite katkı payı alınıyor.  Toplamda 360 lira her dönem kayıt ücreti ödüyoruz. Üniversite yönetiminden kayıt ücretlilerinin düşürülmesini talep ediyoruz. Aksi halde birçok arkadaşımız öğretimini yarıda bırakmak zorunda kalacak” dedi.

KİTAP DAĞITIMI YAPILMAMASINA RAĞMEN ÜCRETLER ZAMLANDI

Anadolu Üniversitesi Açıköğterim Fakültesi ise geçen yıl 225 Lira olan dönemlik kayıt ücretlilerini bu yıl bazı bölümlerde 265 liraya yükseltirken bazı bölümlerde ise bu ücret 365 liraya kadar çıkabiliyor. Anadolu Üniversitesi de geçen yıl başlattığı uygulamayı devam ettirerek basılı kitap dağıtımı yapmayacak. Öğrenciler ders materyallerine online olarak ulaşabilecek.

Bu haberler de ilginizi çekebilir