• DOLAR 32.224
  • EURO 34.786
  • ALTIN 2456.801
  • ...
 AB, Suriye Ulusal Koalisyonu`nu Tanıdı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
Avrupa Birliği dışişleri bakanları yılın son toplantısının ardından Suriye Muhalif ve Devrimci Güçler Ulusal Koalisyonu`nu halkın meşru temsilci olarak tanıma kararı aldıklarını açıkladı.

Suriye Ulusal Koalisyonu’nun başkanı Muaz el Hatib ile Brüksel`de görüşen dışişleri bakanları, Avrupa Birliği’nin Suriye’de sivilleri hedef alan terörist saldırıları kınadığını, ülkedeki son durumun ise korkutucu olduğunu açıkladı.

Dışişleri bakanları, Suriye’de insan hakları ve uluslararası hukukun gittikçe artan bir şekilde ihlalinden Avrupa Birliği’nin derin endişe duyduğunu da belirtti.

Suriye’de kimyasal silahların kullanılması ihtimaline de değinen dışişleri bakanları, “bu silahların kullanımı halinde sorumlu olanlar hesabını verecektir.” açıklamasını yaptı.

Avrupa Birliği’nin Suriye halkına insani yardımı artırmaya devam edeceği de toplantıdan sonra yapılan açıklamada belirtildi.

Toplantı öncesinde Avrupa Komisyonu Suriye krizinin mağdurlarına 30 milyon avroluk insani yardımda bulunma kararı aldığını açıklamıştı.


 

Bu haberler de ilginizi çekebilir