• DOLAR 32.51
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
Filistinli Esirler İçin Uluslararası Konferans
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
Irak Dışişleri Bakanı Hoşyar Zebari, ``İsrail Hapishanelerindeki Filistinli ve Arap Esir ve Tutuklular Uluslararası Konferansı`` başlığıyla yapılacak konferansın hazırlık çalışmalarıyla ilgili Arap Birliği Genel Sekreter Yardımcısı Muhammed Sabih ve Batı Şeria`daki Filistin Hükümeti Esirler Bakanı Yardımcısı İyad Ebu Ayn ile basın toplantısı düzenledi.

Zebari, Irak Hükümeti olarak yarın Bağdat`ta gerçekleştirilecek konferansla ilgili tüm hazırlıkları tamamladıklarını söyledi.

Konferans hakkında bilgi veren Zebari, şöyle konuştu:

``Mart ayında Bağdat`ta düzenlenen 23. Dönem Arap Zirvesi`nde işgalci İsrail`in hapishanelerinde bulunan Filistinli tutuklularla dayanışmayla ilgili bir uluslararası konferansın düzenlenmesi konusunda karar alınmıştı. Bu çerçevede yarın düzenlenecek konferansa Arap Birliği Genel Sekreteri Dr. Nebil el-Arabi ve Filistin Başbakanı Selam Feyyad, uluslararası sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, politikacılar, aktivistler, hukukçular, parlamenterler, Filistin davasını destekleyenlerin yanı sıra çok sayıda tanınmış şahsiyet katılacak. Hazırlık komisyonunun verdiği bilgiye göre katılımcılar 70 ülkeyi temsil ediyor.``

Zebari, konferansta İsrail hapishanelerindeki Filistinli tutukluların durumuyla ilgili rapor ve çalışmaların sunulacağını, bu tutuklulara karşı işlenen insanlık dışı suçlara dikkatin çekileceğini belirtti.

Hoşyar Zebari, İsrail hapishanelerindeki tutukluların korunması için uluslararası toplum kuruluşlarından tedbirler almasını isteyeceklerini dile getirdi.

Bağdat`ın merkezinde bulunan Yeşil Bölge`de yarın sabah başlayacak konferansın 2 gün sürmesi bekleniyor.

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir