• DOLAR 32.217
  • EURO 34.724
  • ALTIN 2448.13
  • ...
Şeyh Muhammed Salih Anıldı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
ELAZIĞ - 1 Aralık 2010 tarihinde hakkın rahmetine kavuşan büyük dava insanı Şehy Muhammed Said vefatının ikinci yıldönümünde rahmetle anıldı. Ömrünü İslami irşada vakfeden büyük zat, Palevi Derneği tarafından verilen mevlitle anıldı.
 
Mevlid programına katılan Şeyh Selahattin Efendinin torunu Şeyh Ali Said Fırat, dedeleri Şeyh Said ve Şeyh Selahaddin hakkında çarpıcı bilgiler verdi.
 
"Dedelerim Şeyh Said ve Şeyh Selahattin hazretlerinin gaye ve hizmetleri İslamdı." diyen Şeyh Ali Said Fırat, "Dedem Şeyh Selahattin`in dizi ve eteklerinde yetiştim. Onun yaşantısında kendisinin istirahat veyahut kendi maişetiyle, dünyasıyla uğraştığını görmedik. Yaşantısının tamamını tebliğle, irşatla geçirdi.Kendisine azlettiği bir sıfatı vardı: Bana kimse şeyh demesin , mübelliğ desin, derdi."
 
Dedesi Şeyh Selahattin`in bazı sözlerini aktaran Fırat, " 1979 İran inkılabı meydana geldiği zaman imam Humeyni sürgündeydi. Dedem Şeyh Selahattin de Almanya`daki tedavisinden evine yeni gelmişti. Dedem kendisini ziyarete gelenlere, `Bu yüz yılın İslam inkılabı Türkiye Müslümanlarına nasip olacaktı. Ne yazık biz layık olamadık. Biz Allah yolunda mürşidimize teslim olmadık. Bu vazife bize değil İran`a nasip oldu. Ziyaretine gelenler biz de varız demişlerdi. Dedem `siz yoksunuz çünkü siz babam Şeyh Said sizi sınadı. Onun arkasında durmadınız. Allah bu vazifeyi bizden aldı. Bu dava bizimdi İran`a nasip oldu sözlerine şahit oldum." Şeklinde konuştu. (Yasin Kavaklı-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir