• DOLAR 32.51
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2498.11
  • ...
Namaz Kılan Şoför Disipline Verildi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

İzmir Büyükşehir Belediyesi`ne bağlı şehir içinde toplu taşıma hizmeti veren ESHOT Genel Müdürlüğü`nde hat şoförlüğü yapan Dündar Konuk, namaz kıldığı için iki kez disipline verildiğini ileri sürdü. Belediye şirketinin kendisini yıldırmak için çalışma saatlerini de iki katına çıkardığını iddia eden Konuk, "Diğer şoförler günde 7 saat otobüs kullanırken bana 15-18 saat görev yazılıyor. Hakkımı aramak için belediye nezdinde gittiği bütün makamlardan kovuldum. Hakarete uğradım, dini duygularımla alay ettiler." dedi. Görüştüğü yetkililerin, "Burada namaz kılamazsın. Kılacaksan o zaman git kendi zihniyetindeki insanlarla çalış." dediğini iddia eden Konuk, Cumhurbaşkanlığı ve Başbakanlığa mektup yazarak kendisine sıkıntı yaşatanlardan şikayetçi oldu. ESHOT yetkilileri ise Konuk`un iddialarını kabul etmedi.

Dündar Konuk, 4,5 ay önce İzmir Büyükşehir Belediyesi`ne bağlı ESHOT`un açtığı hat şoförlüğü sınavına girdiğini ve 80 kişilik grupta en yüksek puanı alarak 5. Bölge Müdürlüğü`nde işe başladığını belirtti. Bazı çevrelerin belediyede işe girmesinden rahatsız olduğunu ileri süren Konuk, şöyle konuştu: "İşe girdikten bir süre sonra oturduğum Seferihisar`da bazı sol görüşlü kişiler, 2 bine yakın imza toplayarak CHP İlçe Başkanlığı`na `Bu AKP`li, tarikatçı, bunu nasıl işe alırsınız` diye şikayette bulundu. Bundan sonra sıkıntı yaşamaya başladım. Bazı arkadaşlarım, `dikkat et, senin açığını arıyorlar` uyarısında bulundu. Açığımı ararlarken namaz kıldığımı gördüler. Bundan rahatsız olan hareket memuru, baş kontrolör, şef ve bölge müdürü, gerek Konuk`un yüzüne gerek telefonla, `Burada namaz kılamazsın, sana namaz kıldırmayız, hoş olmuyor, görüntüsü çirkin oluyor. Git akşam evinde kıl.` diye baskı yapmaya başladı. Dini vecibelerimi yerine getirmemi engellenmeye çalıştılar."

İşlerini aksatmadan namaz kılmaya devam ettiğini anlatan Konuk, bunun üzerine kendisine yönelik yıldırma politikası başlatıldığını, ilk önce `arabayı tehir` ettirdiği gerekçesiyle disipline verildiğini ileri sürdü. Ardından iş saatini artırıldığını iddia eden Konuk, "Mağduriyetimi anlatmak için Ulaştırma Daire Başkanı Bilal Tuğrul`a gittim. Ancak hiç beklemediğim bir cevapla karşılaştım. Bana, `Evet ben de seni Konak Meydanı`nda namaz kılarken gördüm, çok çirkin olmuyor mu? Bu iş yerinde namaz kılamazsın benim kardeşim de tarikatçı, o da kendi zihniyetinden olanların yanında çalışıyor. Sen de git kendi zihniyetinden olanların yanında çalış.` Sonra ESHOT Genel Müdürü`ne gittim. Genel Müdür görüşmeyi bile kabul etmedi. Bir süre sonra `arabayı tehir` gerekçesiyle hakkımda ikinci kez tutanak tutularak disiplin kuruluna sevk edildim." diye konuştu.

Dündar Konuk, bağlı olduğu DİSK Genel-İş Sendikası`nın da her ay 60 lira kesmesine rağmen hakkını savunmadığını, hatta onlardan da benzer hakaretler işittiğini iddia etti. "İşe girdiğimden bu yana yapmadıkları kalmadı." diyen Konuk, "Alkollü sefere çıkan şoförlere ceza verilmeyip suçları örtbas edilirken ben namaz kıldığım için disipline sevk ediliyorum." iddiasında da bulundu. Konuk, yaşadığı sıkıntıları Cumhurbaşkanı ve Başbakan`a mektup yazarak ilettiğini, hakkını aramak için yargıya da başvuracağını sözlerine ekledi.

ULAŞTIRMA DAİRESİ: DİSİPLİNE NAMAZ KILDIĞI İÇİN DEĞİL, İŞİ AKSATTIĞI İÇİN VERDİK

Ulaştırma Daire Başkanı Bilal Tuğrul ise Konuk`un iddialarını kabul etmedi. Kendi idarelerinde namaz kılan birçok çalışanın olduğunu belirten Tuğrul, "Namaz kılıyor diye kimseye baskı yapmıyoruz. Bizim isteğimiz işin aksamaması, verilen görevin yerine getirilmesi, onun dışında başka bir şey istemiyoruz." dedi. `Git kendi zihniyetinden olan kişilerle çalışın` diye bir ifade kullanmadığını savunan Tuğrul, şöyle konuştu: "Ben onu Konak Meydanı`nda gördüğümde otların üstünde namaz kılıyordu. O şekilde milletin, itin köpeğin gezindiği yerde namaz kılmak bana uygun gelmedi. Kendisine, `namazını daha uygun ortamda, eğer çalışıyorsan uygun değilse daha sonra bunu kaza olarak da kılabilme şansın var. Bu şekilde de yaparsın. Orada bu şekilde kılman görüntü olarak hoş olmuyor.` dedim."

Konuk`un disipline verildiğini doğrulayan Tuğrul, namaz kıldığı için değil, işini aksattığını için disipline verildiğini savundu. Konuk ile yarım saat de baş başa görüştüğünü aktaran Tuğrul, "Keşke karşıma alıp konuşmasaymışım. İki kişi bir şey paylaşmışsak, bir araya gelip konuşmuşsak, bunu bu şekilde kullanması çok abes. Görüştüğümde kendisine de defalarca söyledim, `Sen burada çalışıyorsun. Mesai saatlerinde sana verilen işi yapacaksın. Ben namaz kılacağım diye işi aksatma şansın yok.` diye. Hareket memuru da namaz kılıyor ancak bir gün görev yerini bırakıp namaz kılmaya gitmedi." dedi.

Tuğrul, alkolik şoför iddialarıyla ilgili de şunları söyledi: "Hergün kontrol yapıyoruz. Alkolden dolayı birçok şoför ceza aldı. İşten çıkışı olanlar oldu."

Tuğrul, Dündar Konuk`un çalışma süresini 18 saate çıkarmalarının da mümkün olmadığını savundu.

Cihan
 

Bu haberler de ilginizi çekebilir