• DOLAR 32.51
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
`Kemalist Zihniyetin Yapamadığını AK Parti Yaptı`
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Başörtülü olarak milletvekili seçildikten sonra dönemin Başbakanı Bülent Ecevit tarafından TBMM Genel kurul salonunda linç girişimiyle karşılanan Merve Kavakçı, AKP hükümetini yerden yere vurdu. Geçtiğimiz Salı günü Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yayınlanan kılık-kıyafet yönetmeliğini `Rezalet` diye niteleyen Kavakçı, Yeni Akit gazetesinde önceki gün yayınlanan aynı başlıklı makalesinde, "Başka bir sözle, sözcükle ifade edilebilir mi? Durumu daha iyi tasvir eden başka bir sıfat olabilir mi? Belki korkunç. Veya vahim. Sözün bittiği bu yerde hükümetin ne yapmak istediğini anlayamaz durumdayız" dedi.

Kemalist zihniyetin yapamadığını AKP yaptı

Başörtüsü yasağının bu yönetmelikle ve AKP eliyle kemikleştiğini belirten Kavakçı, baş örtmenin bu ülkede yine yasaklandığına dikkat çekti. AKP hükümeti tarafından başörtüsüne yönelik getirilen yasaklamanın Kemalist zihniyetin bile yapamadığına dikkat çeken Merve Kavakçı, `Bu, şu ülkede Kemalist zihniyetin yapamadığını yapmaktır. Onların bıraktığı yerden devam etmektir. Ecevit`in taşıdığı meşaleyi Ömer Dinçer`e devretmesidir. Bu nasıl bir şeydir. "Ayıptır yazıktır günahtır." Maksat kime yaranmaktır? Anlamak mümkün değildir!" dedi.
Bakan; `Başörtüsü serbest değil` diye övünüyor

Yayınlanan yönetmeliğin, `Başbakan Erdoğan`ın kendi muzdarip olduğunu millete reva görmek` olarak değerlendiren Kavakçı, Muhtar bile olamaz diyenler İmam Hatipliliğine sığınıyorlardı da muhtar şöyle dursun o başbakan olmuştu değil mi. Şimdi başörtüsünü sadece İmam Hatiplilere serbest kılmak, "başını örteceksen o zaman İmam Hatipli olacaksın" demek değildir de nedir!? Başörtülü olan olsa olsa ancak İmam Hatipli olur demek değildir de nedir!? Bakan Dinçer bangır bangır bağırıyor: hayır başörtüsü serbest değil! Bununla mı övünüyor?! Bununla mı gurur duyuyor?! Bu kompleks nedir ve nasıl izah edilir! Her şey serbest, bir başörtüsü değil! "hayır! Başörtüsü serbest değil!" Merak etmeyin "başörtüsü serbest değil!" mi demektir!" şeklinde yorumladı.

AKP kime mesaj yolluyor

Makalesinde, kılık ve kıyafetin serbest olmasının anlaşılır bir ifade olabileceğini hatırlatan Kavakçı, bütün serbestîlere rağmen başörtüsünün ise yasak olmasının kimse tarafından anlaşılamadığını belirtti. Bunu hükümetin hiçbir şekilde izah edemeyeceğini bildiren Kavakçı, "Bununla kime mesaj yollanıyor, ne yapılmak isteniyor! Kıyafet serbest ama başörtüsü değil! Bu hangi akıl ve izanla izah ediliyor?! Zalim o olmuş bu olmuş, zalim zalim olduktan sonra "bizden" olmuş fark mı ediyor! Şimdi bizim ne dememiz lazım..." diye sordu.
Birtek başörtüsüne açılım yok

Hükümetin her konuda açılım yaptığını ifade eden Merve Kavakçı, ancak söz konusu başörtüsü olduğu takdirde geri adım atıldığını söyledi. Hükümet tarafından yapılan açılımları sayan Kavakçı, "Bugünleri de mi görecektik! Her konuda açılım, konu başörtüsü olunca hep geri adım! Kürtlere açılım, Alevilere açılım, azınlıklara açılım, laiklere bol bol açılım, öyle ki dünün 28 Şubatçılarını etrafımıza toplayalım, her daim onlarla görüntü verelim, ama başörtüsüne gelince kimse endişe etmesin "başörtüsü hâlâ yasak!" öyle mi..." dedi.
Ahiret derdi olan düşünsün

Başörtüsü konusunda sürekli geri adım atan AKP iktidarına bir haller olduğunu belirten Kavakçı, bu yönetmeliğin ilk olmadığına vurgu yaptı.

Ortaya çıkanların hiç iyi şeyler olmadığını belirten Kavakçı, "Ak Parti`ye bir haller oluyor... Ne oluyor bilmiyorum ama iyi olmuyor. Bu ilk değil. Anayasa değişikliklerine hazırlık aşamasında çalışma yapan AK Parti Kadın Kollarından çıkan karar da bu o kadar rezaletti! Hatırlayacaksınız geçtiğimiz mayıs ayında AK Partili kadınlar "Kadın Bakış Açısıyla Yeni Sivil Anayasa Çalıştayı" kapsamında bir çalışma yürüttü.

Bunun sonuncunda hükümete tavsiyede bulundu. Çıkan karar başörtülülerin hâkimlik, öğretmenlik ve polislik gibi meslekleri icra etmemesi gerektiği yönündeydi. Nasıl olduysa aşağı kademelerde hazırlığı yapılan bu çalışmada önce karar, başörtüsü her yerde serbest olmalı yönündeyken, partinin üst kademelerine çıktıkça, çalışmanın sonuçları basın önünde açıklanır hale gelinceye kadar bir yerlerde değiştirildi ve sonuç olarak AK Parti eliyle Oryantalist değerlerin savunulduğu bir başörtüsü yasağı kararı çıkartıldı. Şimdi bu da oldu ikinci! Dediğim gibi, Ak Parti`ye bir haller oldu. Hayırlı olsun (!) Ahiret derdi olan düşünsün!" dedi.
 

Bu haberler de ilginizi çekebilir