• DOLAR 32.34
  • EURO 34.879
  • ALTIN 2393.529
  • ...
Salzburg`ta Kerbela Şehidleri Anıldı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Avusturya`nın Salzburg şehrinde Nursi Kültür Evin`de Aşura ve Kerbela şehitleri düzenlenen program ile anıldı.

Programda rahmetin ve gazabın yaşandığı ay olan Muharrem ayında ve Aşura gününde meydana gelen tarihi ve tarihi şekillendiren olaylar anlatıldı.

Programda, Hakkın ve batılın, zülmün ve mazlumun ilk çatışması olan Habil ve Kabil, 950 yıllık bir mücadele ve mücadelenin sonunda bir gemi ve bu geminin dışinda kalan binlerce kaybedenlerin akibeti kısaca değinildikten sonra Hz.ibrahim ve diger mücadelenin kahramanları ve gayretlerinin zaferi anıldi.

Kerbala ve hakkın Şehidi Hz.Hüseyin ve onunla beraber şehadete gidenlerin evsanevi direnişlerinin üzerinde uzunca duruldu.

Hz.Hüseyin`in yetistiği ortam anlatılırken "Cebrail‘in her gün ayetlerle indiği, alemin efendisinin içinde bulunduğu ve Resullulahın annem dediği Fatıma`nın terbiyesinde, ilmin kapisi Allah aslanının kontrolünde büyüyen elbetteki cennet gençlerinin efendisi olarak büyüyecektir" denildi.

Kerbala‘nın nasil okunması gerektği üzerinde durulurken "Kerbela`da yaşanan savaş, iman-güc, iman-iktidar savaşıda. O gün kü savaş hak olanın batılla olan savaşıydı ve bu savas hiç bir zaman son bulmadı. Inanlar var oldukça Peygamber evladı ve onun ailesinin başından gecen bu hazin olayı ciğerlerinde hep acısını hissedecek. Zülmün ve zalimin adı değişebilir ama mücadele ama gayret ama iman aynı ve kiyamate kadar sürecek. Zalimlere Kerbala bir mesajdir. Biz de Hüseyinler tükenmez hak üzere amel edilmediği ve batıldan kaçınılmadığı sürece Muhammed‘i olan islam, Hüseyni olan islam her şeyini alarak en değerlisini canını Kerbala`larına akıtmaya devam edecek ve Hüseyn`in feryadını Zeyneb`in ağıtını hep diri ve canli tutmaya devam edecektir." denildi.

Program dualar ve aşure ikramı ile sona erdi.

Özcan - Hürseda Haber

 

 

 

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir