• DOLAR 32.577
  • EURO 34.906
  • ALTIN 2434.586
  • ...
Çermik`te Hz. Hüseyin`i Anma ve Anlama Etkinliği Düzenlenecek
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

DİYARBAKIR - Çermik`te faaliyette bulunan Köprü Der Muharrem ayı münasebetiyle Hz. Hüseyin`i ve anma ve anlama etkinliği düzenleyecek. Etkinlik kapsamında Kerbela olayını konu alan bir tiyatro gösterimi de yapılacak.

 

Konu ile ilgili açıklamada bulunan Köprü Der Sekreteri İdris Kaçmaz, Hicri 61`ci yılda yaşanan Kerbela olayında Müslümanların çıkarması gereken dersler olduğunu ifade etti. \"Zulme rıza gösterilemeyeceğini Hz Hüseyin efendimiz can ve kanı ile ispatlamıştır.\" diyen Kaçmaz, \"Bu sebeple onun mücadelesini anlamak, bir nebze de olsa Müslüman halkımızı yaşanan menfur hadiseden haberdar etmek için bu etkinliği yapma gereğini duyduk. Ayrıca peygamber efendimiz (s.a.v) Hz.Hüseyin (r.a.) hakkında Hz. Hasan ve Hz. Hüseyin`e bakıp `Allah`ım! Ben, bunları, seviyorum. Sen de sev bunları!` diyerek dua etmiş, `Hasan ve Hüseyin`i seven, beni sevmiş, onlara kin tutan da, bana kin tutmuş olur` başka bir hadisi şeriflerinde ise `hasan ve Hüseyin, cennetlik gençlerin iki seyididir` Efendimizin (s.a.v) bu buyruğunu iyi anlamamız gerekiyor.`` diye söyledi.

 

Kaçmaz, \" Hz. Hüseyin`i Anma ve Anlama Etkinliği 04.12.2012 tarihinde yıldız düğün salonunda saat 18.30 ile 21.00 saatleri arasında olacak. Tüm halkımızı davet ediyoruz.(Mehmet Akarsu - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir