• DOLAR 32.205
  • EURO 35.116
  • ALTIN 2500.695
  • ...
SON DAKİKA
17 Alime Törenle İcazet Alacak
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
BATMAN - Bilge Der, ikinci kez icazet merasimi düzenliyor. 02 Aralık Pazar günü saat 12.00`de Gala Düğün Salonunda düzenlenecek icazet töreninde, yaklaşık 4 yıldır aldıkları Sarf, Nahiv, Tefsir, Hadis, Fıkıh gibi Arapça ilimlerinde başarı gösterip eğitimlerini tamamlayan 17 kız öğrenci icazetlerini alacak.

Konu ile ilgili açıklamalarda bulunan Bilge Der Genel Sekreteri M. Ali Altun, Pazar günü bayanlara özel düzenleyecekleri icazet merasimine tüm bayanları katılmaya davet etti.

Derneklerinin, toplumun maddi ve manevi tüm sorunlarına karşı sorumluluk bilinciyle hareket eden, cehaleti en büyük düşman ilan eden, imkânları ölçüsünde cehaletle mücadele etmeyi kendine ilke edinen bir sivil toplum kuruluşu olduklarını söyleyen Altun, "Dernek olarak manen hasta, gittikçe kendi değerlerinden uzaklaşan toplumumuz ancak İslami ilimlerle düzelebileceğine inanıyoruz. Bu noktadan hareketle, manen eğitilmiş, kendi değerlerine sahip çıkan, ailesine ve toplumuna faydalı nesillerin yetişmesini ana hedef kılmışızdır" dedi.

Özellikle günümüz dünyasında, kadınlara yönelik kurulan şeytani tuzakları deşifre etmek, Kadınları söz konusu tuzaklara karşı korumak için bilinçlendirme ve Kur`an mesajı ile buluşması noktasında çalışmalarının olduğunu söyleyen Altun, Derneklerinin, medrese kültürünün yaygınlaşması konusunda faaliyet göstererek, yapılan tüm eğitim çalışmalarına da tam destek verdiğini kaydetti.

Altun sözlerini şöyle sürdürdü; "Bayanlara özel yapılan bu icazet merasimlerinin ilk olmaları hesabiyle ve bölgemizin yakın tarihinde emsalinin olmaması acısından önemli olduğuna inanıyoruz. Bu icazet merasimleri yarınlar için güzel müjdelerdir. Allah-u Teala bu icazet merasimlerini özelde bölgemize genelde de tüm İslam alemine hayırlı kılmasını, yarınlar içinde güzel başlangıç olmasını diliyoruz."

8 Temmuz 2012 günü yapılan ilk icazet merasiminde 24 âlime icazetlerini almışlardı. Bu Pazar düzenlenecek olan merasimde ise 17 alimenin icazet almasıyla toplamında 41 âlime icazetlerini almış olacak. (Muhyettin Beyca - İLKHA)
 
 

Bu haberler de ilginizi çekebilir