• DOLAR 32.24
  • EURO 34.759
  • ALTIN 2455.548
  • ...
Yahudiler Mescid-i Aksa`nın Avlusunu Bastı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Koruma görevlileri, Mescid-i Aksa’nın avlusunda ve özellikle El-Mağaribe Kapısı’na yakın bölgede cemaatin sabah namazından bu yana nöbet tuttuğunu, fanatik Yahudilerle ve Siyonist işgal güçleriyle yer yer çatışmaya girdiğini söyledi.

Siyonist işgal güçlerinin bölgeye daha çok asker yığdığı ve ileriki saatlerde cemaati dağıtmak ve Mescid-i Aksa’dan çıkarmak için baskın düzenleyebileceği ifade edildi.

Fanatik Yahudi grupları, Kudüs kentinin doğusunun işgalinin İbrani tarihine göre yıldönümü münasebetiyle kurumları ve dernekleri aracılığıyla “İsrail”in egemenliğini sağlamak üzere Mescid-i Aksa’ya baskın düzenlemeye davet etmişti.

Siyonist işgal güçlerinin Kudüs kentini bugün itibariyle askeri kışlaya çevirdiği ve Eski Kudüs’e giden ana caddelere geceleyin demir barikatlar yerleştirdiği, Eski Belde’nin cadde ve sokaklarında, Burak alanında ve Mescid-i Aksa’ya giden yollarda devriyelerin dolaştığı bildirildi.

Siyonist işgal güçlerinin Şeyh Cerrah mahallesinde ve özellikle Siyonist gaspçıların işgal güçlerinin korumasında el koyarak Yahudi yerleşimleri haline dönüştürdüğü Filistinlilere ait evlerin çevresinde yoğun bir şekilde bulunduğu ifade edildi.

 

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir