• DOLAR 32.565
  • EURO 35.038
  • ALTIN 2449.12
  • ...
​Nusaybin'de Siyer-i Nebi Yarışması düzenledi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Anadolu Gençlik Derneği tüm Türkiye'de olduğu gibi Mardin'in Nusaybin ilçesinde de Hazreti Muhammed'in hayatını konu alan ödüllü "Ortaokullu Gençler Efendimizin İzinde Siyer-i Nebi Yarışması"nı düzenledi.

Sınavla ilgili bilgi veren AGD Mardin Şube Başkanı Şükrü Yavuz, "Gençlerimizi Efendimizle buluşturmak adına Siyer-i Nebi programımızı gerçekleştiriyoruz. Ortaokullara yönelik bir sınav. Bu sınav 81 ilde aynı anda düzenlendi. Sınavda dereceye giren öğrencilere farklı hediyeler verilecek. Yarışmada dereceye giren öğrenciler için Türkiye geneli birinciye 5 bin, ikinciye 4 bin, üçüncüye 3 bin TL ödül verilecek." dedi.

Yavuz, "Önemli olan hediyeler değildir, bu sınavın kaybedeni yok zaten. Bu sınavın parasal kıymetle ölçülebilir bir tarafı yok. Bu sınav Peygamberimin hayatını öğrenmek ve hayatımıza nakşetmek adına önemli bir sınavdır." ifadelerini kullandı.

Sınava giren çocuklarsa Hazreti Muhammed'in hayatını öğrenmek ve güzel bir Müslüman olmak için bu sınava girdiklerini belirttiler. (Cihat Şayık –İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir