• DOLAR 32.45
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2438.673
  • ...
​ Mirac Kandili dualarla ihya edildi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun.  Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Peygamberimiz Hazreti Muhammed'in Mescid-i Haram'dan Mescid-i Aksa'ya yürüdüğü ve buradan da göğe yükseldiği gece olan Mirac Kandili'ni Gaziantepliler, camileri doldurarak ihya etti. Çocuklarını da alarak caminin yolunu tutan Gaziantepliler, her yıl olduğu gibi kandil için Ulu Camii ve kentteki tarihi camileri tercih etti.

Peygamber Efendimiz Hazreti Muhammed’in Allah-u Teâla'nın huzuruna çıktığı gece olarak bilinen Mirac Kandili münasebetiyle Gaziantep’te geceyi ihya etmek isteyen vatandaşlar, camilere akın etti.

Camilerde Mevlid-i Şerifler'in ve ilahilerin okunduğu kandil gecesinde dualar edildi ve Kur'an-ı Kerim okundu. Ulu Camii de mübarek Mirac Kandili nedeniyle kandil özel programı düzenlendi.

Miraç Kandili dolayısıyla Türkiye genelinde olduğu gibi Gaziantep'te de vatandaşlar camileri doldurdu. Ellerin dua için açıldığı bu mübarek gecede, kadın-erkek, genç-yaşlı ve çocuk demeden kentte camileri dolduran vatandaşlar, günahlarının affı ve dualarının kabulü için ellerini semaya kaldırdı.

Mirac Kandili dolayısıyla Ulu Camii’ye gelen vatandaşlar, yatsı namazını kalabalık bir şekilde cemaatle kıldı. Cemaatle kılınan namazın ardından vatandaşlar, Kur’an-ı Kerim dinleyerek dua etti.

Camilerde okunan Kur'an Kerim, Mevlid-i Şerif, dua ve ibadetlerle idrak edilen gecede, eller ise İslam coğrafyalarında zulüm altında olan Müslümanlar ile af ve mağfiret için açıldı.

Ulu Camii’de düzenlenen kandil özel programında hafızlar Kur'an-ı Kerim, ilahi ve kasideler okudular. Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başlayan program, Mevlid-i Şerif ve dualar ile devam etti. Vatandaşlar daha sonra ise Şahinbey İlçe Müftüsü Mahmut Rauf Arcaklıoğlu’nun, gecenin önemine dair yaptığı sohbeti dinledi.

Bu gece ve buna benzer gecelerin Müslümanlar için bir fırsat olduğunu ifade eden Arcaklıoğlu, Mirac gecesi Peygamber Efendimiz Hazreti Muhammed'in Mescid-i Haram'dan Mescid-i Aksa'ya yürüdüğü ve buradan da göğe yükseldiği gece olduğunu ve bundan dolayı da bu gecenin Mirac Kandili olarak kutlandığını söyledi.

Mirac’ta Peygamber Efendimiz Hazreti Muhammed'e birçok mucize gösterildiğini anlatan Arcaklıoğlu, Peygamberimiz aracılığıyla ümmetine bu gece namazın farz kılındığını, Bakara Süresini sok iki ayetinin de hediye edildiğini belirtti.

Namazın önemine de değinen Arcaklıoğlu, Peygamber Efendimizin “Namaz dinin direğidir” hadisine atıfta bulunarak, Müslümanların namazlarına öner vermesi gerektiğini, Peygamber Efendimize hediye edilen namaz ibadetini iyi anlaşılması ve Müslümanların namaz ile Allah'a yaklaşması gerektiğini ifade etti.

Namaz çıkışı Mirac Kandili ile ilgili duygu ve düşüncelerini İLKHA ile paylaşan vatandaşlar, bu gecenin hürmetine İslam coğrafyasında yaşanan zulümlerin bir an önce son bulması için bol bol dua ettiklerini söylediler.

Bütün İslam aleminın kandilini kutlayan Saniye Yılmaz, “Allah-u Teala her yıl bu günlere çıkmayı nasip eylesin. Bu gece ibadet etmeliyiz, namaz kılmalıyız, dua etmeliyiz. Allah'tan af dilemeliyiz. Allah bütün Müslümanların yardımcısı olsun. Bu tür gün ve geceler güzel günlerdir, iyi değerlendirmek lazım.” dedi.

Aynur Demir de “Bu gece bol bol dua edip namaz kılmalıyız. Rabbim tüm Müslümanlara güç ve kuvvet versin. Herkesin kandilini kutluyorum. Bu gece kavuştuğumuz için çok mutluyuz. Allah her zaman bu gün ve gecelere kavuşmayı nasip eylesin.” temennisinde bulundu.

Bu geceyi ihya etmek için camiye geldiğini aktaran İsmail Bakan da “Ben bütün İslam aleminin mirac kandilini kutlarım. Dünya kötülüklerinden Rabbim bizi korusun. Bu gece tabi ki bizde her Müslüman’ın yaptığı gibi geceyi ibadetle geçirmeliyiz. Türkiye’mizin geleceği için dua edeceğiz. Tüm Müslümanların gelecek Ramazan’ın hayırlı olmasını diliyorum.” ifadelerini kullandı.

Bu gecenin ibadetle geçirilmesi gerektiğini belirten Bedir Han da “Bu gece kandil gecesi ve bu gece İslam alemi için önemli bir gece. Son günlerde yaşadığımız olaylardan dolayı bizim daha çok birlik ve beraberliğe, duaya ihtiyacımız var. Bu gecede bunlara ihtiyaç duyduğumuz bir gece. Hepimizin kandili mübarek olsun. Allah her yıl sevdiklerimizle bugüne çıkmayı hepimize nasip eylesin. Herkese hayırlı kandiller diliyorum.  Bu geceyi ibadetle değerlendirmeliyiz. Elimizden geldiği kadar ibadet etmeliyiz.” şeklinde konuştu.

Ömer Okutan da “Rabbim sürekli bize bu tür geceleri kavuşmayı nasip eylesin. İslam alemine birlik ve beraberlik versin. Hepimiz bir olalım. Çünkü hepimiz kardeşiz. Bu geceyi kalp kırmadan geçirirsek çok daha güzel olur. Kimsenin kalbini kırmazsak, ibadetimizi yaparsak ve hayırda bulunursak en güzeli de budur. Zaten Allah’ın bizden istediği budur.” diye konuştu.

Cihangir Taşar da İslam aleminin kandilini kutlayarak, bu gece zulüm altında olan Müslümanlar için bol bol dua edilmesi gerektiğini belirtti.

Hayri Solak ve Nesimi Sindaş ise bu gecenin öneminin iyi anlaşılması gerektiğini dile getirdiler. (İbrahim Koçyiğit-İLKHA)

Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Bu haberler de ilginizi çekebilir