• DOLAR 32.446
  • EURO 34.768
  • ALTIN 2437.735
  • ...
10 Bin Kişiye Aşure Dağıtıldı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
İSTANBUL -  Hz. Nuh`un tufandan kurtulması, Hz. Yunus`un balığın karnından çıkması, Hz. İbrahim`in ateşte yanmaması gibi olayların gerçekleştiği gün olarak kabul edilen Muharrem ayının 10`u günü dolayısıyla Esenler Belediyesi, Esenler`in çeşitli noktalarında 10 bin kişiye aşure tatlısı dağıttı. Aşure tatlısının malzemesi olan buğday, nohut, kuru fasulye, pirinç, ceviz, çam fıstığı, badem, nar, susam tarçın, kuruyemiş, meyve ve baharatlar Türkiye`nin 81 ilinden getirildi.
 
Aşure dağıtımı programına Esenler Belediye Başkanı M. Tevfik Göksu, Esenler Kaymakamı ve Esenler İlçe Emniyet Müdürü katıldı. Aşure dağıtım programına Esenliler yoğun ilgi gösterdi. Yağmura rağmen yüzlerce kişe Aşure tatlısını almak için sıraya girdi.
 
Aşure Kardeşlik ve Berekettir
Esenler Belediye Başkanı M. Tevfik Göksu, aşure dağıtımı programında yaptığı konuşmada aşurenin bereket ve kardeşlik olduğunu söyleyerek şöyle konuştu: "Aşure geleneğini çocuklarımıza da öğretip yaşatmamız gerekiyor. Türkiye`nin 81 ilinden getirdiğimiz malzemelerle bu aşureyi yaptık. Bu topraklarımızın ve kardeşliğimizin sembolü olsun istedik. Bu topraklarda herkes kardeştir. Bu kardeşliği bölmek isteyen en büyük kalleştir. Allah Kerbela gibi bir acıyı bir daha bize yaşatmasın"
 
Ayrıca Esenler`de faaliyet gösteren Halil İbrahim Vakfı da Cuma namazından sonra bin kişiye aşure dağıttı.(İLKHA)

 

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir