• DOLAR 32.526
  • EURO 35.139
  • ALTIN 2490.885
  • ...
Diyarbakır`da Barış İçin Ağaç Dikildi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

 

DİYARBAKIR-  Hemşeri ve yöre derneklerini aynı çatı altında toplayan Amed Dernekleri Federasyonu Başkanı Murat Gökhan`ın organizasyonu ile Trabzon Dernekleri Federasyonu Haydar Dulkadiroğlu, Amasya Dernekleri Federasyonu Başkanı İsmail Aktaş, Giresun Dernekleri Federasyonu Başkanı Sıtkı Ada, Van Dernekleri Federasyonu Başkanı Aydın Gürhan, Erzurum Dernekleri Federasyonu Başkanı Aydın Gürkan ve Hatay Dernekleri Federasyonu Başkanı Huzdat Hatay, Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Baydemir`le birlikte Sümerpark Ortak Yaşam Alanı`nda kardeşlik için ağaç dikti. Diyarbakır Yerel Gündem 21 Kent Konseyi Genel Sekreteri Metin Kılavuz ile Ağaçlandırma Vakfı ve sivil toplum örgütlerinin temsilcilerinin de katıldığı törende Baydemir \"Şu an burada Türkü, Kürdü, Lazı, Arabı beraber barışa el atıyoruz\" diyerek kürekle değil elleriyle servi ağaçları dikti. Federasyon başkanları Amed, Trabzon, Amasya, Giresun, Van, her bir il adına Baydemir`le birlikte ağaç dikerken, Trabzon Federasyonu Başkanı Haydar Dulkadiroğlu, \"Trabzon Federasyonu Diyarbakır`a hayat versin diye barış ve kardeşlik ağacı dikiyoruz\" dedi.

 

Erzurum Dernekleri Federasyonu Başkanı Aydın Gürkan, \"Bu ağaç barış ve kardeşliğe açsın, Erzurum koksun. Barış ve demokrasiye vesile olsun\" derken, Amasya Dernekleri Federasyonu Başkanı İsmail Aktaş, \"Şehzadeler şehri Amasya`dan sevgi, barış ve dostluk kokularını Diyarbakır`dan tüm dünyaya göndermiş olacağız\" diyerek ağaç dikti. Federasyon başkanları nisan ayında Karadeniz fındığı, Amasya elması, Malatya kayısısı gibi ağaçları getirerek Diyarbakır`a dikeceklerini söyledi.

 

Baydemir de \"Bu ağaçlar büyümeden inşallah barış büyüyecek. Tek bir insanımızın bedeninin toprağa düşmemesi için herkesin barışa sahip çıkması gerekiyor. Bugün buradaki birlikteliğimiz barışa sahip çıkma çabasıdır\" dedi. Baydemir \"Bütün haklar, bütün diller, bütün kültürler vazgeçilmez bir gül bahçelerinin parçalarıdır, tamamlayıcılarıdır. Gül bahçesi rengarenk daha güzeldir. Kürtler, Türkler, Lazlar, Çerkezler, Araplar… Gül bahçesinin vazgeçilmezleridir. Hepsi birlikte, özgürce ve kardeşçe yaşayarak bu gül bahçesini güzelleştirmemiz gerekiyor. Bu birliktelik birbirimizin varlığına duyduğumuz saygının da gereğidir\" diyerek gelen tüm federasyon başkanlarına teşekkür etti.
Federasyon başkanları Diyarbakır`a getirdikleri yaklaşık 300 ağacı da Büyükşehir Belediyesi Park, Bahçeler ve Fidanlıklar Daire Başkanlığı ekipleri kentin muhtelif yerlerine dikecek. (Osman İçli-İLKHA)

 

 

 

 

 

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir