• DOLAR 32.576
  • EURO 34.935
  • ALTIN 2431.492
  • ...
Yasakçı Zihniyetin Alo 147 Korkusu
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

ADANA - Milli Eğitim Bakanlığı`nın, vatandaşların bakanlıkla ilgili talep, şikâyet, görüş, öneri, ihbar ve bilgi edinme sorularına 7 gün 24 saat etkin hizmet sağlamak için oluşturduğu ALO 147 projesini, öğretmenleri itibarsızlaştırma olarak niteleyen Eğitim İş Adana Şubesi, bir basın açıklaması düzenledi.
 

Öğretmenleri İtibarsızlaştırma İddiası
Eğitim İş Adana Şube Başkanı İsa Kayadan tarafından okunan basın açıklamasında, Atatürk`ün izinden ayrılmayan laik, çağdaş, halkçı eğitim için kendini siper eden öğretmenlerin 24 Kasım Öğretmenler Günü`nü buruk karşıladığını, buna gerekçe olarak da Milli Eğitim Bakanlığı`nın ALO 147 hattının öğretmenleri itibarsızlaştırmak için bir araç olarak kullanıldığı öne sürüldü.
 

Alo 147`yi jurnal hattı olarak niteleyen Kayadan, "AKP iktidarının intihalci Milli Eğitim Bakanının mucize buluşu alo 147 jurnal hattı ve bu hattın ikiz kardeşi BİMER sistemi üzerinden öğretmenler, eğitim bilim çalışanları haklarında yapılan isimsiz şikâyetler nedeniyle soruşturma geçirip suçlanmaktadırlar. Bu durum okullarda okul ikliminin bozulmasına, öğretmenin öğretmenle, öğretmenin veliyle, öğrenciyle karşı karşıya gelmesine neden olmakta, savunma hakları ellerinden alınan öğretmenler ve okul idarecileri üzerinde baskı oluşturularak daha itaatkâr olmaya zorlanmaktadırlar."dedi.
 

Dindarlar İçin Çirkin İfadeler
Açıklamasında sık sık dindarları hedef alan Kayadan; Cumhuriyet Devriminin kaybedilmek üzere olduğunu ileri sürdü. 4+4+4 Eğitim Sistemini; gerici, dayatmacı, rantçı eğitim sistemi olarak niteleyip okulların gelenekçi, yobaz kişilerin eline geçtiğini söyledi.
 

Eğitim İş Sendikası binasında gerçekleşen basın açıklamasına; CHP Adana İl Başkan Yardımcısı Mustafa Kımıl, İşçi Partisi İl Başkanı Hayrettin Çavuşoğlu, ADD Adana Şube Başkanı Mehmet Göl, Pir Sultan Abdal Kültür Derneği Şube Sekreteri İlyas Turan, ÇYDD Çukurova Şube Başkanı Sibel Özgümüş, CHP Seyhan Kadın Kolu Başkanı Nevin Biçer, Birleşik Kamu İş Genel Örgütlenme Sekreteri Hasan Kütük de katılarak destek verdi.
 

"ALO 147" Projesi Nasıl İşliyor?
Öte yandan; Eğitim İş Sendikası`nın rahatsız olduğu Millî Eğitim Bakanlığı İletişim Merkezi (MEBİM) "ALO 147" projesi ile vatandaşlar; Milli Eğitim Bakanlığı`na 7 gün 24 saat ulaşıp, bakanlıkla ilgili talep, şikâyet, görüş, öneri, ihbar ve bilgi edinme hizmeti alabiliyor.
 

İletişim Merkezine gelen tüm çağrılara, uzmanlar tarafından doğrudan cevap veriliyor. Çağrıların bir inceleme ve araştırmayı gerektirmesi veya bakanlıkça işlem yapılmasını zorunlu kılması veya hemen cevap üretilemediği durumlarda ise anında kurum ve kuruluşlarla iletişime geçilerek en geç 72 saat içerisinde taleplerle ilgili telefon, SMS veya e-mail aracılığıyla geri dönülüyor.
 

Tamamıyla öğrenci ve velilerinin lehine olan böyle bir uygulamaya Eğitim İş Sendikası`nın tepki vermesi ise özellikle başörtüsüne karşı uygulanan keyfi yasaklara karşı vatandaşların bu numaraları arayarak şikâyetçi olmasından duydukları rahatsızlıktan kaynaklandığı belirtiliyor. (Ayhan Kaya - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir