• DOLAR 32.258
  • EURO 34.806
  • ALTIN 2433.832
  • ...
`Mustazaf Afganistan` Semineri
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Merkez Kayapınar ilçesinde faaliyet gösteren Yetim-Öksüz ve Mağdurlarla Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği (Yetim Der), Dünya Mustazaflar haftası etkinlikleri çerçevesinde `Mustazaf Afganistan` konulu bir seminer düzenledi.

Dernek binasında saat 20.00`da düzenlenen seminere konuşmacı olarak Eğitimci Hikmet Karaman katıldı.

Tarihten bugüne özellikle Müslümanların hep zulüm gördüğünü belirten Karaman, `` İslam düşmanları, tüm bu zulümlerine rağmen hala güçlü bir şekilde varlıklarını sürdürmektedirler. Ama mustazafların sahibi Allah(cc) şüphesiz tüm bunları görüyor ve biliyor. Geçmişte de olduğu gibi şimdi de cezalarını bulacaklardır.`` dedi.

Afganistan`ın kurulduğu günden itibaren bağımsızlığını elde edemeyip bir devlet olamadığını belirten Karaman bunun nedenin iç savaş ve etnik çatışmalar olduğunu ifade etti.

Afganistan`ın, Özellikle Rusya ve Amerika`nın saldırılarına maruz kaldığını söyleyen Karaman, ``Afganistan yer altı kaynakları bakımından zengin olamamasına rağmen özellikle uyuşturucunun hammaddesinin bu topraklarda yetiştiriliyor. Be nedenle bu iki devletin saldırılarına maruz kalıyor. Özellikle Rusya, Müslüman olan Afgan halkını sömürmek ve komünizmi getirmek için ajanlarını bu ülkeye gönderiyor. `` dedi.

Hikmet Karaman, 2001 yılında Amerika`nın Afganistan`la, savaşması sonucunda 3 yıl içerisinde resmi rakamlara göre çoğu kadın ve çocuk 70 bin mustazaf Afgan, hayatını kaybetmiş buna karşılık olarak da Afgan direnişçileri tarafından 8 bin Amerikan ve BM askerinin öldüğünü söyledi.

Karaman, son olarak, şuan itibariyle 85 bin ABD, 9 bin İngiltere ve Kanada askerinin Afganistan`da olduğunu belirterek Hollanda ve Türkiye gibi ülkelerinin de içerisinde bulunduğu 40 ülkeden 26 bin askerin halen işgali devam ettirmekte olduğunu sözlerine ekledi. ( Veysi Çetik - İLKHA )
 

Bu haberler de ilginizi çekebilir