• DOLAR 32.511
  • EURO 34.997
  • ALTIN 2435.258
  • ...
MESCİD-İ AKSA’DA  SİYONİST BARBARLIK
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

ENES DURMAZ- DOĞRUHABER

İşgalci israil askerleri, önceki gün Kubbetu’s Sahra’ya girerek Mescid-i Aksa imamlarına, görevlilerine ve o sırada ibadet için mescitte bulunanlara saldırdı. Siyonist barbarlar, Harem-i Şerif’in de tüm kapılarını da kapattı. Kudüs İslami Vakıflar İdaresi Sözcüsü Firas Dibs, Kudüs Şeriat Mahkemesi Başkanı ve Kudüs İslami Vakıflar İdaresi Başkadısı Şeyh Vasıf el-Bekri ile Mescid-i Aksa Vakfı Müdürü Şeyh Ömer el-Kisvani’nin de işgal polisi tarafından darp edildiğini kaydetti. Öte yandan Kudüs İslami Vakıflar İdaresi tarafından basına dağıtılan fotoğraf ve görüntülerde, çok sayıda işgalci israil polisinin Harem-i Şerif’in avlularında ve Kubbetu’s Sahra’nın etrafında koşuşturduğu görülüyor. Mescid-i Aksa’da yaşanan siyonist barbarlığı gazetemize değerlendiren Filistinli Eğitimci Yazar İslam Asalya, Siyonistlerin bir Filistinliyi şehit ettiğini ve onlarcasını yaraladığını ifade etti.

MESCİD-İ AKSA’DA  SİYONİST BARBARLIK

İŞGALCİLER YALAN SÖYLÜYOR

Siyonistlerin baskın için karakola saldırı iddiasını öne sürdüklerini ancak yalan söylediklerinin altını çizen Asalya, “Geçtiğimiz gün öğleden sonra Mescid-i Aksa işgal yönetimi tarafından girişlere kapatılarak hiçbir Müslümanın girişine izin verilmedi. Buna gerekçe olarak Mescid-i Aksa bitişiğindeki bir karakola Filistinlilerin molotof kokteyli atarak yangın çıkardıkları gösterildi. Halbuki bu karakollara hiç kimsenin belli mesafeden fazla yaklaşması mümkün değildir. Ayrıca bu karakol zaten Mescid-i Aksa’nın dışında tarihi bir yapıdır. Müslümanların, işgal edilmiş olsa bile kendi tarihlerine zarar verecek ve yangın çıkartacak bu tür faaliyetlere girişmeleri aklen mümkün değildir. Ama işgalcilere bahane gerekiyor.” dedi.

MESCİD-İ AKSA’DA  SİYONİST BARBARLIK

MÜSLÜMANLAR CANLARI PAHASINA MESCDİ-İ AKSA’YI KORUMAK İÇİN SOKAKLARA DÖKÜLDÜ

Filistinlilerin Mescid-i Aksa’yı korumak için canları pahasına sokaklara döküldüğünün altını çize Asalya, şunları söyledi; “Yaklaşık 13-14 saat boyunca Mescid-i Aksa’nın içindeki herkesi dışarı çıkararak bu kadar süre boyunca içeride ne yaptıkları kafalarda soru işaretlerine sebep olmuştur. Kamera, dinleme cihazı vb. aletleri yerleştirme ihtimalinin yanı sıra tahribat yapma ihtimalleri de vardır. Yine bu esnada onlarca kişi gözaltına alınmış, onlarca Müslüman yaralanmış ve bir Filistinli de şehit edilmiştir. Mescid-i Aksa’da görevli muratıblardan 15 kişinin de Kudüs’e girişi yasaklanmış, başka şehirlere sürgün edilmişlerdir. Dün itibariyle Kudüs’te tüm Müslümanlar ayağa kalkmış, canları pahasına Mescid-i Aksa’yı korumak için sokaklara dökülmüşlerdir.”    

MESCİD-İ AKSA’DA  SİYONİST BARBARLIK

ÇAVUŞOĞLU: İSRAİL'İN PERVASIZLIĞINA “DUR” DEMEK GEREKİYOR

İşgal rejimi polisinin Mescid-i Aksa'nın imamlarına ve görevlilerine saldırması ve Mescid-i Aksa’nın kapılarını kapatmasına Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu sert tepki gösterdi. Çavuşoğlu, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, “ABD'nin cesaretlendirmesiyle İsrail'in saldırganlığı arttı, artık İsrail'in pervasızlığına “Dur” demek gerekiyor, dünya tepki göstermeli” dedi. Alman Dışişleri Bakanı ile de görüştüklerini ve birkaç konuyu değerlendirdiklerini belirten Çavuşoğlu, “Özellikle Mescid-i Aksa'ya saldırıyı da gündeme getirdik. Artık İsrail'in bu pervasızlığına dur demek gerekiyor. Kutsal mekânlarımıza bu kadar pervasızca saldırmalarını biz kabullenemeyiz ve tüm dünyanın buna tepki göstermesi gerekiyor” diye konuştu. Çavuşoğlu, “İsrail'in bu pervasızlığına tüm dünyanın tepki göstermesi gerekiyor. Maalesef bugün Amerika'nın da cesaretlendirmesi sonucu İsrail'in bu konulardaki saldırganlığı artmıştır. Tüm bunları konuşuyoruz, peşindeyiz. Kutsal ve milli davalarımızı bırakmayız. Bu konularda hiç merak etmeyin Türk dış politikasının, Cumhurbaşkanımızın liderliğinde her sorunun üstesinden geleceğine yönelik inancınız tam olsun. Elimizden gelen her şeyi biz yapıyoruz” dedi.

MESCİD-İ AKSA’DA  SİYONİST BARBARLIK

ÜRDÜN: MESCİD-İ AKSA’NIN KAPATILMASI TEHLİKELİ BİR İHLAL

Ürdün hükümeti, işgal güçlerinin, Aksa cami görevlilerini ve cemaati darp ederek Mescid-i Aksa’yı kapatmasına tepki gösterdi. Ürdün Vakıflar ve İslami İşler Bakanı Abdunnasır Ebu’l-Basal, Ürdün resmi haber ajansı Petra tarafından yayınlanan bildiride, “Bugünkü olaylar uluslararası hukukun ve anlaşmaların tehlikeli bir şekilde ihlalidir” dedi. Ürdünlü bakan Ebu’l-Basal, Mescid-i Aksa’nın tüm Müslümanlar nezdinde saygın ve kutsal bir mekan olduğuna dikkat çekti. İşgal güçlerinin Mescid-i Aksa cemaatini darp etmesini ibadet özgürlüğüne saldırı olarak niteleyen Ebu’l-Basal, Mescid-i Aksa’da yaşanan gelişmeleri yakından takip ettiklerini bildirdi. Mescid-i Aksa’da işgal polislerinin cemaati ve görevlileri darp etmesinin kabul edilemez olduğunu bildiren Ürdünlü bakan, Mescid-i Aksa’daki ihlallerden işgal yönetiminin sorumlu olduğunu belirtti.

MESCİD-İ AKSA’DA  SİYONİST BARBARLIK

İŞGAL GÜÇLERİ DÜN SABAH 27 FİLİSTİNLİYİ ALIKOYDU

İşgal güçleri dün sabah erken saatlerde Batı Yaka, Kudüs ve 1948’de işgal edilen topraklarda birçok bölgeye baskın düzenleyerek 27 Filistinliyi alıkoydu. İslami Direniş Hareketi (Hamas)’ın parlamento grubu “Değişim ve Islah”ın Ramallah’taki ofisinden yapılan açıklamada, işgal güçlerinin bu sabah 66 yaşındaki milletvekili Muhammed Ebu Tayr’ı yeniden alıkoyduğu kaydedildi. Açıklamada, Kudüs’ten Ramallah’a sürgüne gönderilen milletvekilinin El-Bire kentinin güneyinde yer alan Ümmü’ş-Şerayit Mahallesi’ndeki evinde alıkonulduğu belirtildi. İşgal güçlerinin bu sabah erken saatlerde eski esirlerden İzzeddin Ebu Diye’yi Tulkerem kentinin doğusunda yer alan Nuru Şems Kampı’ndaki evine baskın düzenleyerek alıkoyduğu ifade edildi. İşgal güçlerinin bu sabah ayrıca Cenin kampından 5 kişiyi, Cenin kentinden 2 kişiyi, Kalkiliya’nın doğusundaki Azun beldesinden 2 kişiyi ve Kalkiliya kentinden 2 kişiyi, Ramallah kentinden de bir aktivisti alıkoyduğu bildirildi. İşgal güçlerinin ayrıca Tulkerem’den iki kişiyi, kentin kuzeyindeki Sayda beldesinden bir genci, Kudüs’ün kuzeybatısındaki El-Cedire beldesinden bir kişiyi ve Eriha’nın kuzeydoğusundaki El-Uca köyünden de bir kişiyi alıkoyduğu öğrenildi. Yerel kaynaklar, işgal güçlerinin El-Halil’in doğusundaki Beni Naim beldesinden bir kişiyi, El-Arrub Kampı’ndan eski esir Kerim Ebu Sel’i, kentin kuzeyindeki Surif köyünden iki genci ve güneydeki El-Fevvar Kampı’ndan bir kişiyi alıkoyduğunu söyledi.

MESCİD-İ AKSA’DA  SİYONİST BARBARLIK

"İŞGALCİYİ ENGELLEYECEK YAPTIRIMLAR UYGULAMALI"

Burak Mukaddes Mekanları Tanıtma ve Kültür Derneği Başkanı Adem Yenihayat, Mescid-i Aksa'ya giden yolları ve caminin kapılarını kapatması karşısında Türkiye ve Birleşmiş Milletler'in harekete geçmesi gerektiğini belirtti. Yenihayat, yaptığı açıklamada, işgalci israilin, son yüzyılda Filistin topraklarında haksız, hukuksuz ve insanlık dışı uygulamalarına pervasızca devam ettiğini bildirdi. İşgal rejimine bağlı polislerin yaptığı eylemlere değinen Yenihayat, açıklamasında şu ifadelere yer verdi: "Yapılan uygulamalarla İsrail işgal devleti insanların özgürce ibadet etme haklarını nasıl hiçe saydığını ve kutsal mekanlara ne kadar saygısız olduğunu bir kere daha göstermiş oldu. İsrail, Kudüs'te gerilimi tırmandıracak provokatif eylemlerine devam ederek Kudüs halkını tahrik etmektedir. Baskı ve şiddet uygulayarak bölgede tek hakim gücün kendileri olduğunu ve istedikleri zaman her türlü engellemeyi yapabileceklerini göstermek istemektedirler. İşgal güçleri takındığı saldırgan ve hukuk tanımaz tavrıyla bölgedeki tansiyonu sürekli arttırmaktadır. Bu topraklarda barış ve huzurun olması için İsrail zulmünün engellenmesi ve işgalin bir an önce sonlandırılması gerekmektedir."

MESCİD-İ AKSA’DA  SİYONİST BARBARLIK

İSLAM DÜNYASI SESSİZLİĞİNİ BOZMALI

İsrail'in cesaretini haksızlıklar karşısında tepkisiz davranan dünya kamuoyu ve İslam ülkelerinin sessizliğinden aldığını bildiren Yenihayat, yapılan zulme karşı harekete geçilmesi gerektiğini kaydetti. Türkiye ve dünya kamuoyunun bir an önce harekete geçmesi gerektiğini vurgulayan Yenihayat, yapılması gerekenlerle ilgili şunları kaydetti: "Türkiye hükümeti ve Türk halkı Kudüs ve Mescid-i Aksa duyarlılığını her platformda daha yüksek sesle dile getirmeli, Kudüs halkıyla ilişkilerini güçlendirerek daima onların yanında olduklarını göstermelidir. İslam dünyası sessizliğini bozmalı, gerek halk ve gerekse yönetim olarak Kudüs ortak davasında birleşmeli ve İsrail işgaline karşı Kudüs’ü özgürleştirecek somut adımlar atmalıdır. Birleşmiş Milletler derhal harekete geçmeli ve Mescid-i Aksa’nın kutsallığına zarar veren bu işgalci eylemleri engelleyecek yaptırımlar uygulamalıdır."

MESCİD-İ AKSA’DA  SİYONİST BARBARLIK

Bu haberler de ilginizi çekebilir