• DOLAR 32.508
  • EURO 34.976
  • ALTIN 2429.921
  • ...
Herkes Kim’e oy vereceğini biliyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Ortadoğu ülkelerinde de sıklıkla rastladığımız seçim komedisi Kuzey Kore’de de var. Diktatörler halktan seçim ‘varmış gibi’ davranmalarını beklerken halk da onları ‘seçmiş gibi’ davranmaya devam ediyor.

Kuzey Kore’deki seçimlerde şaşırtıcı hiçbir şey yok. Kore’nin Yüce lideri Kim seçimlere katılmadı. Nedeni bilinmiyor, herhalde kendisi ile ilgili seçim oyunundan sıkılmış… Muhtemelen kısa bir zaman sonra kendisini seçilmiş, değiştirilemez ve değiştirilmesi teklif bile edilmez bir lide olarak ilan eder Kuzey Kore halkının tiyatro oyunu da en azından sadece vekil seçmekle sınırlı kalır.

Seçimlere katılım inanılmaz bir oranda yüzde 99,99. Elbette hedef yüzde 100’dür, ama hastalıklar ve yaşlılar bu oranı düşürmüştür. Peki oran neden bu kadar yüksek? Çünkü oy kullanmak mecburi… Oy kullanmasanız, liderin gösterdiği yere parmak basmazsanız(mühür basmazsanız) başınız belaya girer.

Katılım oranının yüzde 99,99 olduğu seçimde tüm milletvekili adayları yüzde 100 ile seçildi.  Halk seçiyormuş Oy vermenin zorunlu olduğu Kuzey Kore'de seçmenlerin yüzde 99.99'u oy kullanırken, yeni milletvekillerinin tamamı ise oyların yüzde 100'ünü aldı.

İşin ilginç tarafı sosyalist diktatörlüğün seçilecek bu meslise Yüksek Halk Meclisi adını vermesi. Evet halk inanılmaz bir katılımla vekillerini seçti, seçilenlerden biri de Kuzey Kore lideri Kim Jong-un kardeşi…

Küçük Kim Yo- Jong Kuzey Kore'de seçilen 687 milletvekilinin arasında yer aldı.

Elbette yüzde yüz ile…

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir