• DOLAR 32.206
  • EURO 34.87
  • ALTIN 2414.473
  • ...
Gaziantepliler: Ezana saygısızlık kabul edilemez
Google News'te Doğruhaber'e abone olun.  Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

“8 Mart Dünya Kadınlar Günü” bahanesiyle İstanbul İstiklal Caddesi'nde ahlaksızlık yürüyüşü yapan göstericilerin, ezan sesini alkış ve ıslık sesiyle bastırmaya çalışmasına yönelik tepkiler artarak devam ediyor.

İslam'ın ve Müslümanların şiarlarından olan ezana saygısızlık yapılmasına tepki gösteren Gaziantepli vatandaşlar, ezana tahammülsüzlüğün ve saygısızlığın asla kabul edilemeyeceğini belirterek, İslam’a ve kutsallarına yapılan saygısızlığın cezasız kalmaması gerektiğini söylediler.

Her fırsatta Peygamber Efendimize ve İslami şahsiyet ile değerlere saldırmaktan geri durmayan bu tür yapılar ve kişiler İslam’a ve kutsallarına olan düşmanlığına dışa vuruyorlar.

Konuyla ilgili İLKHA’ya konuşan Gaziantepliler, İslam’a ve kutsallarına yapılan saygısızlık ve hakaretin kesinlikle fikir ve basın özgürlüğü kapsamında değerlendirilemeyeceğini belirterek, bu tür küstahlığı yapan herkesin ve her kurumun cezalandırılması gerektiğini söyleyerek, yetkilileri göreve çağırdılar.

“Ezana saygısızlık büyük bir terbiyesizliktir”

Ezana yapılan saygısızlığa sert tepki gösteren Mehmet Yiğit, “Ezana saygısızlık olur mu? Müslüman bir ülkede yaşıyorsunuz, ezana saygısızlık yapıyorsunuz. Bu büyük bir terbiyesizliktir. Nasıl bir yaşantıları var ki ezandan rahatsız oluyorlar? Ezandan hiç rahatsız olunur mu? Mademki Müslüman bir ülkede yaşıyorsunuz, saygılı olacaksınız. Bu şekilde saygısızlık olmaz.” dedi.

“Ezan bizim kutsalımızdır”

Ezana tahammülsüzlüğün ve saygısızlığın asla kabul edilemeyeceğini belirten Muhammed Kaya, “Tabi çirkefler her zaman dinimize karşı bu saygısızlığı yapıyorlar. Ama biz biliyoruz ki firavunların torunları Selahaddin'i Eyyubi’nin torunlarına hiçbir zaman galip gelemeyecektir. Devletin bu konuda gereken işlemleri yapmasını, gereken cezaların verilmesini isteriz. Çünkü ezan bizim kutsalımızdır. Bir avuç çirkef ulu bir deryayı asla kirletemez.” ifadelerini kullandı.

“Bu tarz saygısızlıkların cezasız kalmasını istemiyoruz”

Bu tür küstahlığı yapan herkesin ve her kurumun cezalandırılması gerektiğini, konuyla ilgili yetkilileri göreve çağıran Cihan Karatekin de “Yüzde 90’nın üzerinde Müslüman’ın yaşadığı bir ülkede ezana karşı bu şekilde bir saygısızlık ve çirkefliğin hem hukuken hem de manevi olarak cezasının verilmesi lazım. Devlet yetkililerinden bunu talep ediyoruz. Bugün ezanımıza saygısızlık yapan yarın diğer kutsallarımıza saygısızlık yapacaktır. Bundan dolayı bu tarz saygısızlıkların cezasız kalmasını istemiyoruz.” şeklinde konuştu.

“Bu yürüyüşü düzenleyenler cezalandırılmalıdır”

Ezana saygısızlığın kesinlikle kabul edilemez olduğunu söyleyen Tuğba Çelik ise tepkisini şu ifadelerle dile getirdi:

“Bu insanların cahilliğinden kaynaklanıyor. Onlar Allah'ı, dinini ve kitabını bilmiyorlar. Ancak onların hidayeti için dua edebiliriz. Bu tamamen bir cahilliktir. Ezana yapılan bu saygısızlığı çok kötü buluyorum. Ezana bu şekilde bir saygısızlık yapılması kesinlikle kabul edilemez. Ezan bizi beş vakit namaza çağırıyor, ezana saygısızlık kesinlikle kabul edilemez. Bu yürüyüşü düzenleyenler cezalandırılmalıdır.”

“Ezan sesini bastırmak için ıslık çalmak da ne oluyor?”

Ezana yapılan saygısızlığı terbiyesizlik olarak nitelendiren Nigar Yenidoğan, “Biz bu ülkede yaşıyorsak ezanımız her zaman okunacak, bayrağımız her zaman dalgalanacak. Biz bu ülkenin içerisinde isek bu ülkemize ve milletimize saygılı olmalıyız. Bu çok büyük bir terbiyesizliktir. Ezan okunurken ıslık çalmak yanlıştır. Bu şekilde saygılarını kaybediyorlar. Hangi çağda yaşıyoruz? Bu terbiyesizlik neden yapılıyor? Neden milletimize, ülkemize saygımızı göstermiyoruz. Ezana saygısızlık da ne demektir? Ezan sesini bastırmak için ıslık çalmak da ne oluyor?” şeklinde sorarak tepkisini dile getirdi.

“Islık çalarak ezan sesini bastırmak büyük bir terbiyesizlik ve hadsizliktir”

Ezana, Kur’an-ı Kerim’e ve bayrağımıza hakaret etmek hiç kimsenin haddine değildir” diyen Mehmet Türkmen de şunları söyledi:

“Bu büyük bir hadsizliktir. Devletimizin de bu insanlara bir yaptırımının olması lazım. Her önüne çıkan bu şekilde değerlerimize hakaret edemez. İnanmayabilirler ama dinimize ve değerlerine saygı duymak mecburiyetindeler. Bizim de herkesin inancına, görüşüne ve dinine saygımız var. İnsanlar, birbirlerinin inancına ve görüşüne saygı duymak zorundadır. Islık çalarak ezan sesini bastırmakla bu güruh büyük bir terbiyesizlik ve hadsizlik yapmışlardır. Bunları ‘Allah ıslah etsin’ diyorum. Tarihimizde de bunların örnekleri vardır ve helak olmuşlardır.”

“Ezan, Müslümanların çağrısıdır”

Ezanın, Müslümanların kutsalı olduğunun altını çizen Kenan Demir de “Halkının yüzde 99'u Müslüman olan bir ülkede böyle şeylerin yaşanması abesle iştigal ediyor. Ezan, Müslümanların çağrısıdır, bizleri beş vakit namaza çağrı olarak biliyoruz. Bu şekilde ezana saygısızlık yapmaları kabul edilemez. Bu tür kesimler sözde özgürlük istiyorlar ama insanların da özgürlüklerine engel oluyorlar. Ezan, bu insanları nasıl rahatsız ediyor halen anlamış değilim. Ama diğer taraftan diskolarda ve buna benzer yerlerde her türlü rahatsızlık veriliyor, gürültü kirliliği var. İnsanlar araçlarında yüksek sesle müzik dinliyorlar. Bunlara bir şey diyen yok. Buradaki mesele ezan meselesi değil insanlar bilerek veya bilmeyerek bir şeyler empoze ediliyor. O yüzden de o insanlar da ezana saygısızlık yapıyorlar.” şeklinde konuştu.

“Ezan, Müslümanların en güzel değerlerinden bir tanesidir”

Bu yürüyüşü düzenleyenlerin cezalandırılması gerektiğini belirten Oğuzhan Altunbaş da şunları dile getirdi:

“Peygamber efendimizin döneminde insanların namaz vaktini bilmeleri ve camiye gelmeleri için o dönemden bu yana ezan okunmaktadır. Ezan, Müslümanların en güzel değerlerinden bir tanesidir.   Cahiliye döneminde herkes kızlarını diri diri toprağa gömerken Peygamber efendimiz kız çocuğunu omuzuna alıp Mekke sokaklarında gezmiştir.  Kadın haklarını savunan bir kişinin dinine bu şekilde bir saygısızlık yapılması gerçekten kötü bir durum. Kadınların haklarını en çok savuna İslam dinidir. Sözde kadın hakları için yürüyüş yapıyorlar ama yaptıkları yürüyüşte ezan okununca ezan sesini bastırmaya çalışıyorlar. Bu yürüyüşü düzenleyenlerin cezalandırılması gerekiyor. Sesini bastırmaya çalıştıkları şey İslam dininin sembollerindendir. Ezan basite alınacak bir durum değil.”

“Ezan bizim kutsalımızdır”

Kadir Bey de “Ezan bizim kutsalımızdır. Ezan bizim kutsalımız olduğu için ezan okunurken ezan sesinin bastırılması için ıslık çalınması ve ezan protesto edilmesi iyi bir şey değildir. Bunu yanlış buluyorum ve bu tür şeyler devamlı oluyor.  Yine 15 Temmuz'da buna benzer hadiseleri gördük. Hukuki yollardan da bu kişilerin belirlenip, cezalandırılması lazım.” dedi.

“Ezana saygısızlık yapanları kınıyorum”

Camileri ahıra çeviren ve ezanı Türkçe okutan CHP'nin geçmişinin belli olduğuna dikkat çeken Ahmet Can Kırgil de “Ezana yaptıkları bu saygısızlıktan dolayı onları kınıyorum. Çünkü CHP zihniyeti adaletten bahsediyor ama bu ülkedeki dine müdahale ediyorlarsa burada adalet yoktur. Özgür bir ülkede yaşıyoruz kimse dine karışamaz. Bu kişilerin cezalandırılması gerekiyor. Ezan bizim kutsalımızdır.” diye konuştu.

Mustafa Çakırtaş, Alper Kartal, Şahin Arık, Ali Uzunlar, Vakkas Okyay, Erdoğan Alper, Ramazan Yılmaz ve Tuğba Geliş de ezana hakaretin ve saygısızlığın asla kabul edilemeyeceğini, kimsenin İslam dininin değerlerine ve kutsallarına hakaret etme hakkının olmadığını söylediler. (İbrahim Koçyiğit-İLKHA) 

Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Bu haberler de ilginizi çekebilir