• DOLAR 32.284
  • EURO 34.818
  • ALTIN 2451.46
  • ...
400 Trilyonluk Kanal, Kanalizasyon Suyuna Teslim
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BATMAN - Batman Çevre Gönüllüleri Derneği Başkanı Hasan Argünağa basın açıklaması yaparak, kent merkezinden geçen Demiryolu (Tılmerç) köyünde bulunan Batman Sol Sahil Sulama Kanalı`nın ikinci bir İluh Deresi olma yolunda olduğunu söyledi.

 

Saat: 14.30`da yapılan basın açıklamasına Batman Çevre Gönüllüleri Derneği Başkanı Hasan Argünağa bazı STK temsilcileri ve çevre sakinleri destek verdi.

 

Argünağa, Batman için 400 Trilyonluk cazibeli bir kanal yapıldığını belirterek, \"Yapılan Sol Sahil Sulama Kanalını bizler olumlu bulduk. Çünkü sulama kanalıyla çevre hayat buluyordu. Ancak şuan da sol sahil sulama kanalı ikinci İluh deresi olma durumuna gelmiş. Daha önce burada yine lağım suları akmıştı ve bunu dile getirmiştik. Bir hafta önce ilgili olan bütün kurumları buraya getirdik. Dedik ki, kim buradan sorumluysa bu sorunu çözsün ama maalesef bu güne kadar bekledik ve bir çözüm getirmediler\" dedi.

 

Yaşanan olayı kamuoyuna duyurmaktan utanç duyduğunu söyleyen Başkan Argünağa, \"Bu olaydan dolayı artık bıçak kemiğe dayandı. Bir kentin ortasından geçen kanala günlerce lağım suları akacak ve buna ilgili merciler seyirci kalıyor, bizler bu durumu kabul edemiyoruz. Eğer bu sorun çözümlenmezse burada kitlesel eylem yapacağız\" şeklinde tepki gösterdi.

 

Sol Sahil Sulama Kanalı çevresinde oturan vatandaşlar ise, kanalizasyona akan lağım sularına tepki göstererek, \"Kanala akan pis sular yüzünden rahat nefes alamıyoruz. Burada yetkililere çağrıda bulunuyoruz, lütfen bu sorunumuzu çözsünler. Çünkü bu mikrop yuvası birçok hastalığa davetiye çıkarıyor ve çevrede kanal etrafında birçok okul var. Çevrede oturanlarla beraber hepimiz bu kokudan rahatsızlık duyuyoruz ve bir an önce bu sorunun çözülmesini istiyoruz\" dediler. (M. Fatih Akgül - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir