• DOLAR 32.293
  • EURO 34.83
  • ALTIN 2448.638
  • ...

VAN- Van Ticaret ve Sanayi Odası`nın (VATSO), Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme Dairesi Başkanlığı (KOSGEB) Van İl Müdürlüğü`nün katkıları ile düzenlenen iş gezisine katılan 24 kişilik işadamı grubu, resmi temaslarına başladı. VATSO Yönetim Kurulu, meclis üyeleri ile Van`ın ileri gelen işadamlarından oluşan grup, turizm alanında dünyanın önde gelen kentlerinden biri olan Viyana`da Türkiye`nin Avusturya Konsolosluğu, Türk İş Derneği ve Ticaret Odası yetkileri ile bir araya geldiler. Avusturya-Türk İş Derneği`nde gerçekleşen iş görüşmesinde bir açıklama yapan VATSO Yönetim Kurulu Başkanı Mirza Nadiroğlu, Van`ın tarihi kültürel ve ekonomik yapısı hakkında bilgi verdi. Nadiroğlu, `Van Türkiye`nin doğusunda bulunmaktadır. İran ile komşu bir şehirdir. İlimizin coğrafi yapısı, stratejik önemi, ulaşım imkanları, tarihi ve turistik özelliği ile Türkiye`nin önemli bir kentidir. Türkiye`nin Avrupa Birliği`ne girmesi durumunda Doğu sınırı Van olacak` dedi.

 

Van`da 2011 yılında yaşanan depremin ardından Avusturya-Türk İş Derneği`nin yardım gönderdiğini hatırlatan Nadiroğlu bundan dolayı Avusturya-Türk İş Derneği Başkanı Lothar Fischmann`a teşekkür etti.
Van`da mukavva ve Türkiye`nin en büyük mermer fabrikalarından birinin bulunduğunu söyleyen Nadiroğlu, ihracatlarını ise özellikle İran Irak ve Türkmenistan gibi komşu ülkelere yaptıklarını anlattı.
Van`ın özellikle yenilenebilir enerji konusunda büyük bir potansiyelinin olduğunun altını çizen Nadiroğlu, \"Van Türkiye`de en fazla güneş enerjisi alan illerin başında gelmektedir. VATSO olarak bizim de bu alanda hazırlanmış bir projemiz var\" şeklinde konuştu.

 

Avusturya Halkına Türkiye`yi Tüm Çeşitliği İle Tanıtmaya Çalışıyoruz
Avusturya -Türk İş Derneği Başkanı Lothar Fischmann ise son dönemlerde Avusturya firmalarını en büyük yatırımlarını Türkiye`ye yaptıklarını kaydetti. Derneklerinin kuruluş amacının Avusturya firmalarının Türkiye`ye ilgisini artırmak olduğunu ifade eden Fischmann, `Bu güne kadar Türkiye`nin İstanbul ve Antalya`dan ibaret olduğunu düşünen Avusturya halkına Türkiye`nin tüm çeşitliği ile tanıtmaya çalışıyoruz` dedi.

 

Depremden Dolayı Çok Üzüldük
Van`da yaşanan depremden dolayı çok üzüldüklerini söyleyen Fischmann, Van`ın çok kısa sürede toparlanmasına ise sevindiklerini kaydetti. Depremde hasar gören okullar için 3 Aralık 2011 tarihin de Viyana`da Nikolaus (Noel Baba) adına düzenlenen kampanya düzenlediklerini söyleyen Fischmann, toplanan yardım paralarını da Mayıs ayında Van`a getirerek yetkililere teslim ettiklerini anlattı. Van Gölü`nün o harika manzarasında çok etkilendiğini de dile getiren Fischmann, \"Van`da hasar gören okullar için düzenlediğimiz kampanya ile yetinmedik.Bu sefer ise Van`daki engelliler için başka bir kampanya düzenledik. İlkbahar aylarında toplanan yardımları bizzat ben getireceğim\" şeklinde konuştu. (Haşim Tosun-İLKHA)