• DOLAR 32.203
  • EURO 35.008
  • ALTIN 2430.381
  • ...
Bursa Valisi: Bu Akşam Gözaltılar Başlıyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
BURSA - Bursa merkez Yıldırım ilçesine bağlı Yavuz Selim ve Ulus Mahalleleri`nde yaşanan olaylarla ilgili Bursa Valisi Şahabettin Harput, bir basın toplantısı düzenledi.

Harput, \"Bir grup BDP yanlısı genç, AK Parti binasına siyah çelenk koymak üzere harekete geçmişler. Türkiye`nin her yerinde olduğu gibi polis ilimizde de bu harekete izin vermemiştir. Daha sonra orada devlet aleyhinde atılan sloganlar karşıt grupları tahrik etti. Karşıt gruplar da bu göstericilerle karşı karşıya gelmek suretiyle yoğun bir hareket yaşandı. Polis müessif olayları önlemek için yoğun çaba sarf etti. Polisten kaçan bazı gruplar taş ve sopalarla zarar vermeye başladı. Bu üç gün içinde meydana gelen olaylarda bir vatandaşımız ağır yaralı olmak üzere toplam 10 kişinin hafif yaralandığını belirtmek istiyorum\" diye konuştu.

Polis Devleti Görüntüsü Vermek İstemeyiz
Bu konuda MİT, emniyet, askeriye ve belediye yetkilileriyle geniş bir toplantı yaptıklarını, olayların sebeplerini, kimlerin iştirak ve tahrik ettiğini görüştüklerini anlatan Harput, sözlerini şöyle sürdürdü: \"Bu günden itibaren hassas bölgelere ciddi bir kuvvet takviyesi yapıldı. Biz polis devleti görüntüsü vermek istemeyiz. Ama gerektiğinde de polisi, jandarmayı en iyi şekilde, hem görülecek, hem görevini en güçlü yapacak şekilde ihtiyaç duyulan yerlere yığarız. Kimsenin yaptığı yanına kar kalmayacak.\"

Akil İnsanlarla Toplantı Yaptık
Toplumda söz sahibi olanlardan da istifade edeceklerini anlatan Harput, \"Ayrıca akil insan dediğimiz, toplum üzerinde söz sahibi vatandaşlarımızla toplantılar yaparak, bunların kendi bölgelerinde nüfuzlarını kullanarak benzeri olayları engellemesi noktasında onlardan istifade edeceğiz\" dedi.

Gözaltılar Bu Akşam Başlıyor
Olaylara karışanların gözaltına alınmaya başlayacağını açıklayan Vali Harput, \"Olaylarla ilgisi tespit edilen kişilere yönelik bu akşamdan itibaren gözaltılar başlayacak. Vatandaşlarımızdan özellikle sabır ve metanetlerini bozmadan işlerinin başında huzur içinde çalışmalarını rica ediyorum\" dedi. (Fethullah Özsoy-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir