• DOLAR 32.45
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2438.673
  • ...
Mustazaf-Der`den Halepçe Paneli
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BATMAN - Batman Mustazaf-Der Genel Başkanı Abdurrahman Cens, yazılı açıklama yaparak, Halepçe katliamının 23. Yıldönümü olan 16 Mart Çarşamba günü Dünya Mustazaflar Haftası Paneli düzenleyeceklerini bildirdi. Yapılan açıklamada, Mustazaf-Der olarak Müslüman Halepçe Kürtlerinin katledildiği Halepçe katliamını unutturmamak adına, Halepçe katliamının yıldönümü başlangıç kabul edilerek Mart ayının 3. Haftasının "Dünya Mustazaflar Haftası" olarak ilan edildiği hatırlatıldı.

Mustazaf-Der camiası olarak Müslümanları dinde kardeş, diğer insanları yaratılışta eşit gördüklerini belirten Cens, "Kişi, insan olmasından dolayı saygın bir varlıktır. Sadece Müslüman insanların değil, Mazlum ve Mustazaf tüm insanların kurtuluşu ve insani haklarının korunması için çareler bulmak insan olarak hepimizin sorumluluğudur. Geleneksel hale getirdiğimiz Mustazaflar Haftası etkinlikleri kapsamında bu yıl İslam âleminin Mustazaf milletleri temalı bir etkinlik tertip ettik." ifadelerini kullandı.

16 Mart Çarşamba günü Ro-Za Düğün Salonunda bayanlara gündüz saat 12.30`da, erkeklere saat 19.30`da olmak üzere iki program halinde düzenlenecek etkinliğin erkekler programının konuşmacısının Doğruhaber Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni ve Yazar Mehmet Göktaş olacağını belirten Cens, "Programda dünya üzerinde halkı Müslüman olan pek çok ülkenin kısa bir tanıtımı, yönetimlerin yaptıkları zulümler konulu bir sinevizyon gösterimi, Halepçe üzerine Kürtçe şiir dinletisi, ezgiler ve ilahiler olacaktır. Etkinliğimiz ücretsiz olup, tüm halkımız davetlidir." dedi.

Veysi Demir - İLKHA

Bu haberler de ilginizi çekebilir