• DOLAR 32.45
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2438.673
  • ...
"Her ülkenin bir sivil savunma yapılanmasına ihtiyacı var"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Bingöl Afet ve Acil Durum İl Müdürü M. Emin Boğatekin ve Şube Müdürleri, "28 Şubat Sivil Savunma Günü" ve "1-7 Mart Deprem Haftası" vesilesiyle Vali Kadir Ekinci’yi makamında ziyaret etti.

Kabullerinden dolayı Vali Ekinci’ye teşekkür eden Boğatekin, her türlü afet ve acil durum halinde, halkın can ve mal kaybının en az düzeye indirilmesi için alınacak koruyucu ve kurtarıcı önlem ve çabaları kapsayan ‘Sivil Savunma Günü’ ve deprem konusuna dikkat çekmek, depreme hazır olunmasını sağlayacak her türlü tedbiri desteklemek amacıyla idrak edilen ‘1-7 Mart Deprem Haftası’ kapsamında yapılacak etkinliklere dair bilgilendirmelerde bulundu.

Ziyarette günün ve haftanın anlam ve önemi ile ilgili olarak konuşan Vali Ekinci, her ülkenin bir sivil savunma yapılanmasına ihtiyacı olduğunu belirterek, "Avrupa özellikle büyük savaşlardan sonra bu ihtiyacı daha net hissetmiştir. Bizdeki sivil savunma ihtiyaçları ise daha ziyade deprem ve afet ağırlıklıdır." dedi.  

 “Türkiye’nin en hassas bölgelerinden birinde yaşıyoruz”

Vali Ekinci, şunları söyledi:  "Bütün ülkeler gibi bizim de sivil savunmaya büyük ihtiyacımız var. Çünkü depremsellik açısından Türkiye’nin en hassas bölgelerinden birinde yaşıyoruz. Ayrıca Bingöl, tarihindeki afet olayları ile bu ihtiyacı birebir yaşayarak gören illerden bir tanesidir. Dolayısıyla bizim de teşkilatlanmaya, bilgi ve bilince büyük ihtiyacımız var. Ancak bu yalnızca kamuda çalışanları ilgilendiren bir husus değil; 7’den 70’e bütün vatandaşlarımızın dikkate alması gereken hassas bir konudur. Bize düşen görev, vatandaşlarımızda konuyla ilgili farkındalık yaratmak; deprem öncesi, deprem anı ve deprem sonrası yapılacaklar ile ilgili bilgiye sahip olmak; ilk 72 saat için donanımlı olmak; toplanma merkezleri belirlemiş olmak; köy ve mahallelerde gönüllü ekipler oluşturup eğitimler vermektir."

“Deprem Haftası münasebetiyle dikkatleri çekmek ve olabildiğince fazla kişiye ulaşmak gerekiyor”

“Bu konuyu yılın tamamına yaymak lazım.” diyen Ekinci, "En azından basın ve medya üzerinden bu süre içerisinde Sivil Savunma ve Deprem Haftası münasebetiyle dikkatleri çekmek ve olabildiğince fazla kişiye ulaşmak gerekiyor. Okullarda özellikle öğrencilerimizi ve öğretmenlerimizi merkeze alan eğitim ve tatbikatlarımız devam etmelidir. Camilere ulaşıp vatandaşımıza konuyla ilgili bilgilendirici sunumlar yapmak gerekiyor. İnşallah bu önemli hafta, sizler için de, tüm halkımız için de bu işin daha iyi anlaşılması ve farkındalığın oluşturulması açısından faydalı hizmetlere vesile olur. "Sivil Savunma Günü" ve !1-7 Mart Deprem Haftası! münasebetiyle teşkilat çalışanlarına görevlerinde üstün başarılar dilerim." ifadelerini kullandı. (Nihat Kanat-İLKHA)



Bu haberler de ilginizi çekebilir