• DOLAR 32.312
  • EURO 35.111
  • ALTIN 2308.616
  • ...
​"Sessizliğimizden cesaret alan zalimler, kardeşlerimizi öldürüyor!"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Şanlıurfa Sivil Toplum Kuruluşları öncülüğünde düzenlenen basın açıklamasında Mısır cuntası tarafından İhvan-ı Müslimin üyelerine verilen haksız idam cezaları protesto edildi.

Cuma namazının ardından Dergâh Camii önünde toplanan kalabalık grup, Sisi cuntasına tepki gösteren dövizler açarak sık sık İhvan lehine sloganlar attı.

Basın açıklaması öncesinde, Başsavcı Hişam Berekat'e düzenlenen bombalı saldırıdan sorumlu olduğu gerekçesiyle idama mahkûm edilen 9 İhvan-ı Müslimin genci için gıyabi cenaze namazı kılındı.

Basın açıklamasını grup adına Vedat Savaş okudu. Açıklamada, Sisi’nin 3 Temmuz 2013’te Mısır’da yaptığı darbe sırasında meydanlarda darbeyi protesto eden binlerce masum insanın şehit edildiği hatırlatıldı.

Mısır’da 5 yılda 10 bin kişinin şehit edildiğine dikkat çekilen Savaş, “2013 ile 2018 yılları arası bin 789 kişi idam cezasına çarptırıldı. 42 kişi idam edildi. 10 bin kişi çeşitli şekillerde şehit edildi. 78 bin kişi tutuklandı ve çok ağır işkencelere maruz kaldı. 15 bin kişi hicret etmek zorunda kaldı. 2019 yılında da idamlar, tutuklamalar ve zulümler artarak devam ediyor. Hukuksuzlukların ve insan hakkı ihlallerinin ardı arkası kesilmiyor. Bütün bu hukuksuzluklar yaşanırken, ne yazık ki başta Müslümanlar olmak üzere bütün dünya seyirci kalıyor.” dedi.

“Biz biliyoruz ki: İhvan ümmetin yüz akıdır, vasat bir harekettir”

İhvan hareketinin vasat bir çizgide yer alan, terörle alakası olmayan bir yapı olduğuna dikkat çeken Savaş, “Siyonizmin hizmetkarı firavun Sisi, Mısır’da bir çok provokasyon eylemi yaparak hem idamları haklı göstermek ve hem de binlerce İhvan üyesini tutuklayarak zindanlarda işkencelerle yok etmeye çalışmaktadır. Biz biliyoruz ki: İhvan ümmetin yüz akıdır, vasat bir harekettir. Asla şiddete ve teröre bulaşmamıştır. Kurulduğu 1928’den beri Kur’an ve Sünnet ışığında hareket etmiş; tüm Müslümanları kucaklamış; ‘İttifak edilen meselelerde yardımlaşma, ihtilaf edilen konularda da birbirini mazur görme’ ilkesini sürdürmüştür.” ifadelerini kullandı.

“İslam İşbirliği Teşkilatı bu idamları ve yapılan zulümleri durdurmak için harekete geçmeli”

Mısırlı masum kardeşlerimize yapılan zulümler karşısında sessiz kalamayacaklarını belirten Savaş, “Bu yapılanlar, azmimizi daha da bilemekte; bizleri, İslam’ın hâkim olduğu bir dünyanın tesisi için, daha çok çalışmak için kamçılamaktadır. Türkiye Müslümanları olarak, dünyanın hangi coğrafyasında olursa olsun, zalime karşı sesimizi daha gür ve yüksek çıkarmayı bir borç biliriz.  İslam İşbirliği Teşkilatını, Bu idamları ve yapılan zulümleri durdurmak için harekete geçmeye; Siyonizm’in uşağı Firavun Sisi’ye, siyasi girişim ve ekonomik yaptırımlarla tepki göstermeye davet ediyoruz.” dedi.

“3 hafta önce 3 genç idam edilirken sesimizi yükseltseydik, Firavun Sisi, 9 genç kardeşimizi idam etmeye cesaret edemeyecekti”

Basın açıklamasının sonunda dünya Müslümanlara seslenen Savaş, “Bizim sessizliğimizden cesaret alan zalimler, Müslüman kardeşlerimizi öldürüyorlar! 3 hafta önce 3 genç idam edilirken sesimizi yükseltseydik, Firavun Sisi, 9 genç kardeşimizi idam etmeye cesaret edemeyecekti. Eğer bugün sesimizi yükseltmezsek, yarın Mısır’ın meşru Devlet Başkanı Muhammed Mursi, İhvan-ı Müslimin’in Genel Mürşidi Muhammed Bedii, Şehidemiz Esma’nın babası Muhammed Biltaci’ de idam edilecekler. O zaman da sesimiz çıksa bile, önemi olmayacak! Zalimlerin zulmü karşısında haykırmaz ve tek vücut olmazsak;  aramızdaki ihtilaflarla ve birbirimizle uğraşmayı bırakmazsak; idamlar da zulümler de devam edecektir. Şehitlerimizin mübarek kanlarının hesabı elbette bir gün sorulacaktır. Şehitlerimize selam olsun. Onların kutlu yolu yolumuzdur.” dedi.

Basın açıklamasının sonunda temsili olarak kefen giymiş gençler, kendini yere atarak idam edilen gençlerin ölüm sahnesini canlandırdı. Bu sırada gruptakiler gözyaşlarını tutamadı.

Program yapılan dua ile sona erdi. (Abdurahman Uğurlu-Mehmet Demir-İLKHA)

































Bu haberler de ilginizi çekebilir