• DOLAR 32.446
  • EURO 34.768
  • ALTIN 2437.735
  • ...
`Türkistan İslami Hareketi` Üyesi Kırgızistan`da Tutukladı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

 BİŞKEK - Kırgızistan İçişlerinden yapılan açıklamaya göre, tutuklanan Habibullah Suleymanov`un sözde bir uluslararası terör örgütünün aktif bir üyesi olduğu belirtildi. Kırgız yetkililerinden yapılan açıklamada; "Devlet Ulusal Güvenlik Komitesi Birliklerinin operasyonları sırasında, Özbekistan Cumhuriyetinde aranan, Fergana bölgesinden 1957 doğumlu Habibullah Suleymanov tutuklandı" denildi.

Tutuklanan Habibullah Suleymanov`un, "Interpol" tarafından terör eylemlerine karıştığı iddiasıyla ve "Türkistan İslami Hareketi"nin aktif üyesi olduğu için aranmakta olduğu bildirildi. Suleymanov şu anda Kırgızistan`da bir hapishanede gözaltında tutulmaktadır.

Kırgız Hükümeti, Suleymanov`u Özbekistan`a iade etmek için gerekli işlemleri başlattıklarını duyurdu.

Suleymanov`un Özbekistan`a iade edildikten sonraki akibetinin ne olacağı ise şimdiden merak konusu oldu. İslam Kerimov`un başında bulunduğu Özbekistan yönetiminin İslami Hareketlere karşı çok sert yaptırımlar uyguladığı bilinen bir gerçek.

Sadece İslami bir yaşam istediklerinden dolayı Özbekistan`daki tutuklu Müslümanların sayısı 10 binlerle ifade ediliyor. (Riyad Makaev - İLKHA)

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir