• DOLAR 32.406
  • EURO 35.247
  • ALTIN 2324.282
  • ...
Suriye`de Ölü Sayısı Her Geçen Gün Artıyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Suriye İnsan Hakları Örgütü (SNHR), Suriye ordusunun savaş uçakları, helikopter ve tank desteğiyle başkent Şam`ın Zemelka, Ayn Terma, Arbin, Duma, Tişrin ve Mezze bölgelerine saldırması sonucu 72 kişinin öldüğünü ve çok sayıda kişinin yaralandığını belirtti.

SNHR, İdlib`de 56, Halep`te 37, Humus`ta 24, Dera`da 9, Kuneytra ve Deyru`z Zor`da 8`er, Hama`da 6 ve Rakka kentinde 3 olmak üzere ülke genelinde ölü sayısının 223`e çıktığını duyurdu.

Örgüt, savaş uçaklarının kentin Sakba ve Hamuriye mahallerine `varil bombası` attığını, çok sayıda evin yıkıldığını ve enkaz altında ölüler bulunduğunu aktardı.

SNHR ayrıca, başkentin Tişrin bölgesinde Özgür Suriye Ordusu (ÖSO) birlikleri ile Suriye ordusu arasında şiddetli çatışmalar yaşandığını ve Tişrin Caddesi`ne çok sayıda RPG roketinin düştüğünü kaydetti.

Rejimin nispeten kontrolünü kaybettiği kuzeydeki İdlib kenti ile Maaretu Numan ilçesinde de savaş uçaklarının yerleşim yerlerini bombalamasıyla çok sayıda binanın yıkılarak enkaz altında sivillerin bulunduğu bildirildi.

SNHR ayrıca, Rus yapımı Mig savaş uçaklarının İdlib`in Serakıb ve Maarret Harma beldelerini bombaladığını aktardı.

Öte yandan, Suriye Devrim Genel Konseyi (SRGC)düzenli ordunun Halep`in Anadan ve Etarib kasabalarına yoğun top ateşi başlattığını, kentin Bab Nasr, Eşrefiye, Mesakin Hanu, Beni Zeyda ve Selahaddin bölgelerinin savaş uçaklarıyla bombalandığını açıkladı. Konsey, Rakka-Halep yolunda ÖSO ve düzenli ordu arasında şiddetli çatışmalar yaşandığını da kaydetti.

Suriye resmi haber ajansı SANA ise güvenlik güçlerinin silahlı gruplara karşı gerçekleştirdiği operasyonlarda çok sayıda silahlı grubu etkisiz hale getirdiğini, tutukladığını ve silahlarına el koyduğunu duyurdu.

Yeni Şafak

Bu haberler de ilginizi çekebilir