• DOLAR 32.528
  • EURO 34.98
  • ALTIN 2442.873
  • ...
İsrail`i Neden Görmezden Geliyorsunuz?
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Kuveyt`te yayımlanan el-Qabas gazetesine konuşan Musa Ebu Merzuk, Hamas`ın Suriye`den neden çıktığı sorusuna yanıt verirken, bölgede yaşanan olaylarda İsrail`in parmağının olduğunun görmezlikten gelinmesine tepki gösterdi.

Ebu Merzuk, şunları kaydetti: "Suriye`den çıktık; çünkü, hepimiz Suriye`de yaşananlardan acı duyuyorduk. Suriye`de saygı ve ihtiram içerisinde yaşamamıza rağmen orada yaşananları uzaktan yakından onaylamıyoruz. Suriyeli muhaliflerle hükümet arasındaki silahlı çatışmayı durdurmak için arabulucu olamayacağımızı anladık.

Amerika ve İsrail`in İran`ı gelecek dönemde Suriye sorununda boğmayı ve Suriye`nin de kendisini tüketmesini istediğinin idraki içerisindeyiz. Türkiye ise Kürtlerin yeni yönetime güçlü bir şekilde katılmasından endişe ediyor.

Suriye`de durum karmaşık. 23 farklı mezhep var. Aleviler, zayıf değil. Selefiler, mücadeleyi "Alevi-Sünni-Şii" mücadelesine dönüştürmekle hata yaptı.

Suriye`de yaşananlar, Filistin davasını, Lübnan ve bölgedeki hassas dengeleri doğrudan etkiliyor. Meyveyi ilk toplayacak olan İsrail`dir.

Ben, buradan herkese soruyorum: Her olan olayda İsrail`i neden görmezden geliyorsunuz?" (Kaynak: YDH)

Bu haberler de ilginizi çekebilir