• DOLAR 32.517
  • EURO 34.99
  • ALTIN 2435.04
  • ...
Barıştan Sonra Devlet İlk Defa Yardımda Bulundu
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

KATABOTA - Filipinler yönetimi ile Moro İslami Kurtuluş Cephesi (MİKC) arasında tarihi barış anlaşmasının imzalanmasından sonra, Müslümanların yoğun olduğu Moro bölgesinde Hz. Ömer kampına devlet ilk defa yardımda bulundu.

Moro`nun kuzeyindeki Hz. Ömer kampında, Filipinler yönetimi ile Müslümanların yaşadığı Moro`daki silahlı gruplar arasında on yıllardır süren çatışmalardan kaçan sığınmacıların yanı sıra, tarihi barış anlaşmasına kadar aktif olan silahlı direnişçiler barınıyor.

Kamplarda genellikle bambudan yapılmış evlerde yaşayan sığınmacılar, yiyecek ihtiyaçlarını kamp çevresindeki küçük pirinç tarlalarından ve meyve ağaçlarından karşılıyor.

İlaç, okul, elektrik yok

Zor şartlarda yaşamlarını sürdüren kamp sakinleri için, hafta başında Filipinler yönetimi ile MİKC arasında imzalanan tarihi barış anlaşması büyük bir umut kaynağı olmuş durumda.

Anavatanları olan Moro bölgesini her ne pahasına olursa olsun terk etmeyeceklerini vurgulayan Çanhang, "Filipinler yönetiminden acil olarak ilaç yardımı bekliyoruz" dedi.

Kamplarda uzun yılar ailesiyle birlikte yaşayan Sadra Engara da, "Burası artık vatanımız oldu. Ama kamplarda çocuklarımız için eğitim vereceğimiz bir okul yok. Elektrik çok yetersiz. Hastamız olduğunda tedavi edecek bir doktor bulamıyoruz" diye konuştu.

AA


 

Bu haberler de ilginizi çekebilir