• DOLAR 32.455
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2438.673
  • ...
İsrail`den Gazze`ye Nazi Diyeti!
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Filistinlilerin trajedisiyle ilgili ortaya çıkan yeni detaylar, dünyayı şoke etti. İsrail Savunma Bakanlığı`nın, Hamas`ın Haziran 2007`de Gazze Şeridi`nde yapılan seçimleri kazanmasından sonra Filistinliler için hazırladığı ve Nazilerin kıyamet diyetini aratmayan `ölüm ambargosu`nu tam 4 yıl uyguladığı belgelendi. Gazze ambargosuna karşı çıkan Gisha isimli sivil toplum kuruluşu, mahkemeye başvurarak İsrail hükümetinin 5 yıl önce hazırladığı `Gazze Şeridi`nde Gıda Tüketimi-Kırmızı Çizgiler` isimli rapora ulaştı.

Filistinlileri kollektif olarak açlık ve ölümle cezalandıran 2008 tarihli raporda, Gazzelilerin hayatta kalmaları için tüketmeleri gereken minimum kalori miktarı, ne kadar gıda alacakları ve kaç gram meyveyle sebze yiyecekleri en ince ayrıntısına kadar yazılmış. 2007`den önce Gazze`ye giren günlük 400 kamyonluk gıda ve diğer ihtiyaç maddelerinin 106 kamyona düşürülmesini öngören ancak 67 kamyona izin verildiği anlaşılan raporda, 1,6 milyonluk Gazze`deki her kadın ve erkeğin ne kadar gram un, meyve, et, yağ, şeker tüketmesi gerektiği de tablolarla gösterilmiş.

İLGİNÇ SAVUNMA: NİYET ÖLDÜRMEK DEĞİL

Raporu değerlendiren Gisha Başkanı Sari Bashi, `Her şey ortada. Her Filistinli`nin ne kadar gıda tüketeceğine karar veren İsrail nasıl Gazze`deki sivil ölümlerden sorumlu olmadığını iddia edebilir` dedi. İsral`in `nazi diyeti` politikasını savunan hükümet danışmanlarından Dov Weisglass ise, `Buradaki amaç Filistinlilere diyet uygulamadır. Onları açlıktan öldürmek değildir` demişti.

Tarçın Serbest Kişmiş Yasak

Tarçının Gazze`ye girişine izin verilen ama kişnişin yasaklandığı rapor BBC tarafından da yayımlandı. İsrail Sağlık Bakanlığı`nın hazırladığı tablolarda her gıdada ne kadar kalori bulunduğu da ayrı ayrı tablolarda gösterilmiş. Raporda örneğin Gazzze için gereken günlük un miktarı 196 kamyon gösterilmiş ama izin verilen kamyon sayısı 10 olarak görülüyor. Yine tablolara göre pirinçte ihtiyaç duyulan kamyon sayısı 98, izin verilen 5 sebze için ihtiyaç duyulan kamyon sayısı 77 ama Gazzze`ye giren kamyon sayısı 5, süt için ise ihtiyaç duyulan kamyon sayısı 60, fakat Gazze`ye giren kamyon sayısı 35 olarak görülüyor.

`Ölüm Rejimi`

Söz konusu diyet, Nazi toplama kamplarında esirler üzerinde uygulanıyordu. Kampların beslenme danışmanı Dr. Kriegfried Ueberallgemei`nin hazırladığı diyette tutsakların alacakları kalori, bu kaloriyle kaç saat çalışabilecekleri ve kaç ayda eriyip yok olabilecekleri hesaplanmıştı.

`Estelle` Gemisi İsrail`i Korkuttu

Gazze Şeridi`ndeki ablukayı delmek için yola çıkan `Estelle` gemisi Tel Aviv yönetimini harekete geçirdi. İsrail, Bir- leşmiş Milletler`i, `Estelle` gemisi ile İsveç`ten yola çıkan aktivistleri, Gazze Şeridi`ne uyguladığı ablukayı delmemeleri için ikna etmeye çağırdı. İsrail`in BM Daimi Temsilcisi Ron Prosor, geçen Cumartesi günü İtalya`nın Napoli kentinden ayrılan geminin bir hafta içinde Gazze yakınlarına varmasının beklendiğini söyledi. Estelle gemisi, Ağustos ayında Kanada, İsrail, Norveç, İsveç ve ABD`den 17 aktivistle Gazze`ye insani yardım götürmek için İsveç`ten yola çıkmıştı.

Yeni Şafak

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir