• DOLAR 32.523
  • EURO 34.905
  • ALTIN 2454.5
  • ...
Mavi Marmara şehitleri anıldı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

SİİRT - Katılanlara Kumbara, CD, kitap ve broşürler dağıtılan gecede, Şehitler için yoklama yapıldı ve her okunan şehit için bir ağızdan gür bir sesle "Burada" denildi.

 

Sunuculuğu İHH Gönüllüsü Musa Doğrusever tarafından yapılan etkinlik, Hafız Kur`ra Muhammed Çelebi tarafından okunan Kuran tilaveti ile açıldı. Siirt İnsani Yardım Dernek Başkanı Murat Coşar`ın açılış konuşması ile devam eden etkinlikte, Ramazan Toprak, İsa Uslu ve M. Nuri Bildik tarafından üç dilde Mevlid-i Şerif okundu, Siirt İl Müftüsü Faruk Arvas tarafından dualar edildi.

 

Tasavvuf korosu ile devam edilen geceye "İbrahim`in ardından" adlı 1. gelen şiir, Siirt Üniversitesi örencilerinden Ömer Aydın tarafından okundu. Botan FM`in düzenlediği Şiir yarışmasında derece elde edenler için ödül töreni gerçekleştirildi.

 

İHH başkanı Bülent Yıldırım, güvercin uçurarak konuşmasına başladı. Yıldırım`ın konuşması sık sık tekbir ve sloganlarla kesildi ve Statta "Hamas`a Selam Direnişe Devam", "Kahrolsun İsrail" sloganlarıyla İsrail`e yapılan lanetler nedeniyle konuşmasını kesmek zorunda kalan Yıldırım, 31 Mayıs anısına hazırlanmış bir filo daha olduğunu belirterek Haziran ayının sonlarına doğru 2.filonun Akdeniz sularına açılacağını belirtti. 100 ülkeden aktivistin katılacağını ve şimdiden 500 bin müracaat olduğunu bildirdi. Kayıt formu doldurmalarını isteyen Yıldırım, dünyanın her yerinden gemiler geleceğini anlattı.
 

"İsrail şunu çok iyi bilecek. Bu Akdeniz İsrail`in değil. Biz şehit olduk diye korkmuyoruz. Geri adım atmayacağız" diyen Yıldırım, Gazze`de ambargo kalkana kadar ve Mescidi Aksa yürüyüşü tamamlana kadar deniz ile kara intifadasının devam edeceğini kaydetti. Sadece denizden değil, kara konvoylarının da hazırlandığını vurgulayan Yıldırım, İsrail askerlerinin Mavi Marmara gemisine yaptığı saldırı anı ile ilgili açıklamalarda bulundu.
 

Yıldırım, "İsrail`in gerçek yüzünü bütün dünyaya göstereceğiz" dedik. Onun için saldırdıklarında "Ölsek de, öldürmeyeceğiz" dedik. Şehit olduk ama üzülmedik. Biz onların ayaklarının titrediğini, yüreklerinin nasıl korktuğunu gördük. Esir alındığımız anda bile onların cesaretsizliğini gördük. Ellerimi bağlayıp yukarı götürdüklerinde yine karşımda elleri bağlı bir bacımız vardı. Gözünde öyle bir cesaret vardı ki, içimden dedim ki, "Ey İsrail, bırak erkeklerimizi, kadınlarımız bile sizden kokmuyor. Kadınlarımız bile sizi yenebilir." Biz bunu gördük. Gazze`de insanlar ölürken bizim rahatça yaşamamızı beklemeyin. Mescidi Aksa esirken bizim sessiz kalmamızı da beklemeyin. Biz açık söylüyoruz. Hıristiyan ve Yahudilerle hiçbir problemimiz yok. Hatta Hıristiyan ve Yahudiler de bu gemilerde yer aldılar. Ama bizim bir yerle problemimiz var. Bunu da cesurca ve korkmadan söylüyoruz. O da insanlığa bir virüs gibi bulaşan Siyonizm ile bir problemimiz var" diye konuştu.
 

İHH başkanı Bülent Yıldırım`ın konuşmasından sonra, Botan FM`in düzenlediği Şiir yarışmasında 1. olan öğrencinin Trabzon`da olmasından dolayı ödülü, Botan Efm Genel Müdürü Cengiz Tan`a verildi. (Halil Angün - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir