• DOLAR 32.338
  • EURO 35.134
  • ALTIN 2302.013
  • ...
Cizreli Bayanlar HZ Fatma`yı Andı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

ŞIRNAK - Cizre Mustazaflar ile Dayanışma Derneği Dünya Müslüman Kadınlar Haftası münasebetiyle bir etkinlik düzenledi.

 

Yoğun katılım nedeniyle dernek binası konferans salonu hınca hınç doldu.
Cizre Mustazaflar ile Dayanışma Derneğinin üç yıldan beri her yıl düzenlemiş olduğu etkinliğe konuşmacı olarak Eğitimci Sıttıye Irmak katıldı.

 

Kur`an-ı kerim`in tilavetiyle başlayan programda konuşma yapan Irmak, Hz Fatma`nın (r.a) hayatından kesitler sunarak günümüzün Müslüman kadınlarıyla mukayeseler yaptı.

 

Hz Fatma`nın Müslüman kadınları için en güzel model olduğunu ifade eden Irmak, Tesettürün Müslüman kadınlar için bir yük olmadığını aksine özgürlük olduğunu ifade etti.

 

Dünya Müslüman kadınlar gününü kutlamak ve Ümmetin annesi olan Hz Fatıma`yı anma ve anlamak nedeniyle toplandıklarını belirten Irmak, Hz Fatıma`nın, peygamberimizin küçük kızı olduğunu, O`nun (s.av) dizinin dibinde yetiştiğini ve vahyin suyuyla sulanan gülü olduğunu ifade etti.

 

Irmak, konuşmasını şöyle sürdürdü :
"Hz.Fatıma (r.a.) ahlakıyla, tesetürüyle, fedakarlığıyla, annelik bilinciyle anılması ve yaşatılması gereken en güzel modeldir. Nitekim babası Hz. Muhammed(s.a.v.) insanlık için seçilmiş en şerefli mahluk ve modeliydi. Elbette Hz. Fatıma o zatın kızı olması hasebiyle Müslüman hanımlara örnek olmalıydı. Herkes güzellik,cazibe ve çeyizle uğraşırken Hz. Fatıma ibadet, taatla uğraştı. Babasının anası oldu. Hz. Hasan ve Hüseyin`e en güzel şekilde anne oldu. Tesettüründen ödün vermedi"

Programda misafilere paketler halinde ikramlar sunuldu.

Yapılan duanın ardından etkinlik sona erdi.

Tahirhan Osal - İLKHA

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir