• DOLAR 32.284
  • EURO 35.005
  • ALTIN 2444.464
  • ...
Habur`da TIR Kuyruğu
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

ŞIRNAK - Cizre ile Silopi arasında bulunan Nerdüş Köprüsü`ne kadar uzanan TIR kuyruğunda bekleyen şoförler, sıkıntı çektiklerini dile getirdi. Kuyrukta sollamanın olduğunu belirten şoförler, yetkililerin buna bir çözüm getirmesini istedi.

 

Kuyrukta bekleyen şoförlerden Abdulgani Ablay, \"Mardin Kızıltepe`den geliyorum. Yükleri Irak`a götürüyoruz. Kerkük`e götürüyoruz. Şuanda 3 gündür yoldayız. Daha hiçbir yol kat etmedik.\" dedi.

 

Yaşadıkları sıkıntıyı dile getiren şoförlerden Ramazan Çınar da, \"Zaten görüyorsunuz. Bu kuyrukta ne su var ne bir şey var. Hepsi mahrumiyet bölgesidir. Perişan bir vaziyetteyiz. Gidiş gelişimiz 15 günü geçiyor.\" sözleriyle sıkıntılarını anlattı.

 

Bayramı çocuklarıyla geçirmek istediklerini söyleyen şoförden Mehmet Deniz ise, \"İki gündür yoldayız. İşte sıkıntılar ortada. İki gün içerisinde yürüdüğümüz yol 2 kilometre. Daha önümüzde 30 km yol var. Böyle giderse 10 gün içinde ancak gümrüğe girebiliriz. Görünüşte arabalarımızı sırada bırakıp evimize gideriz. Bizim burada haftada bir gelmemiz gerekirken 10 günde sahaya giremeyeceğiz bu gidişle. İşte kapı hızlanırsa bir hafta da döneriz bayramı çocuklarımızla geçireceğiz.\" şeklinde konuştu.

 

Geçişlerin hızlandırılmasını isteyen şoförlerden Mehmet Eğrigöz, \"Biz onu göze almışız orada kalacağız. Şuan mesela kapı hızlı bir şekilde çalışırsa bir haftada döneriz. Biz diyoruz Irak gibi sıra yapsın. Irak`ta kimse kimsenin hakkını yemiyor. Ama burada hakkı çok yiyorlar.\" dedi.

 

Kesilen para cezalarından yakınan Halil Acer de, \"Zaten sıkıntı var. Sollama var. Tarihimiz geçmiş 2 gündür. Onun derdini çekiyoruz. Bir de gümrükte para cezası yazılıyor. Geç kaldığımız için günlük 100 TL, 110 TL arasında. Tarihleriyle geçemiyoruz. Çünkü sollama var. Onun için sahaya giremiyoruz\" diye konuştu. (Abit Dündar - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir