• DOLAR 32.598
  • EURO 34.799
  • ALTIN 2498.054
  • ...
Parkomat Çalışanları Şirketlerinden Şikayetçi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

MERSİN - Tarsus Belediyesinin ihale yolu ile özel şirketler aracılığı ile başlattığı parkomat uygulaması çalışanları, gün boyu hiç dinlenmediklerini ve günlük 12 saat çalıştırıldıklarını belirterek yetkilileri işleri konusunda adaletli davranmaya çağırdılar.

 

\"Günlük 12 Saat Boyunca Ayaktayız\"
İşinden olma korkusu ile isminin açıklanmasını ve görüntüsünün alınmasını istemeyen parkomat çalışanı, \"Tarsus Belediyesi belirlediği aralıkla ihale yolu ile parkomat işini özel şirketlere veriyor. Şuan bizim 45 kişi olarak çalıştığımız şirket, bulunduğumuz her caddenin yoğunluğuna göre, belli bir araç limiti koymuş. Bizler günlük bu limiti bulmadığımız takdirde, eksiklik bizden karşılanıyor. Bu yüzden bu limiti bulmak için sabahtan akşama kadar hiç oturamıyoruz. Kışın yağmurun altında, yazın ise sıcağın altında asgari ücret ile çalışıyoruz. Günlük 12 saat boyunca ayaktayız. Daha önce yapılan şikayetler doğrultusunda, Çalışma ve Sosyal Bakanlığından bazı görevliler geldi. Ama hiçbir netice çıkmadı. İşin sahibi olan Tarsus Belediyesine sesleniyoruz, bu işi düzene katsınlar. Bizler bu sıkıntıları dillendirdiğimiz zaman işimizden oluyoruz. Yetkililerden adalet ve hak istiyoruz\" şeklinde konuşarak sıkıntılarını dile getirdi.

 

\"Namazlarımızı Kılamıyoruz\"
Çalışma saati içerisinde, dinlenme saatlerinin olmamasından dolayı namazlarını dahi kılamadıklarını belirten bir başka parkomat çalışanı ise şunları belirtti: \"Sabahtan akşama kadar, hiç mola saatlerimiz yok. Öğle yediğimiz yemeklerde dahi, bir elimizde yemek diğer elimiz ile müşterilere fiş kesiyoruz. Hiç boşluğumuz yok. Bu yüzden vakit namazlarımız kılamıyoruz. Çalıştığımız yerler camilere uzak. Gitmeye kalktığımızda namazla birlikte en az bir yarım saatimiz geçiyor. Bu da bizi işimizde sıkıntıya düşürüyor. Yetkililerden bu konuya el atmalarını istiyoruz.\"

 

\"Günlük 3 TL İle Karın Doyurulur mu?\"
Konu ile ilgili görüştüğümüz bir başka parkomat çalışanı da, \" Bizler şirketimizin bulunduğumuz güzergah için belirlenen limiti tamamlamak için, bir dakika bile oturmazken, sürekli hareket ettiğimiz için aşırı derecede yoruluyoruz. Ayrıca öğle yemeği şirkete ait olduğu için günlük sadece 3 TL yemek ücreti veriyorlar. 3 TL ile bu zamanda karın nasıl doyuruluyor anlayabilmiş değilim. Her zamanda aç bir şekilde çalışıyoruz. Ayrıca ne yemek saatimiz var ne de molamız var. Akşama kadar bu şekil ayaktayız\" sözleriyle yaşadıkları sıkıntıları anlattı. (A. Hakim Kurt - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir