• DOLAR 32.221
  • EURO 35.028
  • ALTIN 2507.26
  • ...
`Tesettürü Yasak Etmekle Kimi Razı Etmek İstiyorsunuz?`
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
GAZİANTEP-Tesettür Seferberliği Platformu(TESSEP) üyesi Gaziantep İlim-Der tarafından "Müslüman ve Tesettür" konulu konferans düzenlendi. Akşam Saat 20.00`de Holywood Düğün Salonu`nda düzenlenen programa konuşmacı olarak Molla Cemal Çınar katıldı.
 
Okunan Kur`anı Kerimin ardından söz alan Gaziantep İlim-Der Başkanı Mustafa Özaslan, İnsanların yaratılış gayesinin Allah`a kulluk olduğunu belirterek İnsanlarda bulunan cuzi irade nedeniyle tüm yaptıklarından dolayı sorumlu tutulacağının altını çizdi.
 
Kur`anı Kerim`in bir çok ayetinde örtü ve hayadan bahseden ayetler bulunduğunu ifade eden Özaslan, Müslümanlar için Allah`ın emri olan örtü ve örtünmeye önem vermenin kaçınılmaz bir emir olduğunu söyledi.
Son olarak Türktepe İlköğretim Okulunda bir kız öğrencinin başörtüsü nedeniyle uğradığı haksızlığa da değinen Özaslan,Şehitkamil`in memleketinde bazılarının gazi şehrin iffetli evlatlarına Allah`ın emri olan örtüyü suç kabul edip dışlamasının düşündürücü olduğunu belirterek "Ama biz inanıyoruz ki bu halk Müslüman bir halktır.Tesettürüne de ahlakına da sahip çıkacak kadar asildir."ifadelerini kullandı.
 
Açılış konuşmasının ardından başörtülü oldukları gerekçesiyle eğitim haklarından mahrum bırakılan kız öğrenciler, inançları gereği başörtüleriyle eğitim öğretimlerini tamamlamak isterken karşılaştıkları hukuksuzlukları ve zulümleri özetlediler.
 
Programa konuşmacı olarak davet edilen Molla Cemal Çınar, Müslüman ve Tesettürün kısa bir zaman diliminde anlatılamayacak kadar önemli ve evrensel bir mesele olduğunun altını çizdi.Örtü meselesinin insanlık kadar eski olduğunu belirten Çınar, Şeytan`ın insana ilk darbesinin örtüsüzlük olduğunu söyledi.
 
"Başörtüsü Teferruat Değildir"
İslam topraklarında Allah`ın emri olan örtüyü yasaklamaya çalışanları anlamanın mümkün olmadığını bu nedenle Dünyadaki tüm yasakçılara seslenmek istediğini belirten Çınar, "Ey zalimler! Örtünmek isteyen insanlar Allah`ın emrini yerine getiriyorlar.Siz karşı çıkanlar kimin emrini yerine getirmek için çaba gösteriyorsunuz? Örtünmek isteyen Müslümanlar Allah`ı razı etmek istiyorlar.Siz örtüye düşmanlık etmek suretiyle kimi razı etmek istiyorsunuz acaba? Müslüman Ülkede Müslümanlar içerisinde başörtülü kız çocuklarına tahammül edemeyenlerin hedefini gayesini amacını tarif etmek mümkün değildir."dedi.
 
Keli oyunlarıyla istismar edilmek istenen Tesettürün teferruat olmayıp İslam`ın asıl meselelerinden olduğuna vurgu yapan Çınar, Kur`anı Kerimin muhkem ayetleriyle tesettürün dinin temel esaslarından olduğunu vurguladı.
İki Saat süren program İlim-Der İlim Komisyonu Başkanı Yazar Muhammed Müfit Yaray`ın yaptığı kapanış duasıyla son buldu.(Şefik Mert/Bekir Aslan- İLKHA)

 

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir