• DOLAR 32.57
  • EURO 34.961
  • ALTIN 2450.465
  • ...
Laden`in Oğlu: Babam Ölmedi Yaşıyor Dedi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

yakın olduğu belirtilen ancak isimlerini vermek istemeyen bazı kaynaklar, Bin Laden’in hala hayatta olduğu iddialarını ortaya attı. Kaynaklara göre Bin Laden’in oğlu Sami, iki amcasıyla çok kısa bir telefon görüşmesi yaparak ‘babam yaşıyor, çıkan tüm haberler asılsız’ dedi. Öte yandan El-Kaide Örgütü, 3 Mayıs 2011 tarihli bir bildiri yayınlayarak liderlerinin öldürüldüğünü doğruladı. Örgüt intikam vaatlerinde bulundu.

Laden ailesine yakın kaynaklar, bin Laden’in kardeşlerinden ikisinin, Laden’in oğullarından biri ile telefon görüşmesi yaptığını, Laden’in oğlunun bu görüşme esnasında babasının öldürüldüğüne dair haberleri yalanladığını açıkladı. Görüşmede oğul Laden, babasının yaşadığını vurguladı.

Kaynak, Usame Bin Laden’in kardeşleri Şeyh Halid ve Şeyh Abdulaziz’in geçtiğimiz Pazartesi sabahının erken saatlerinde Sami Bin Laden’le (Usame Bin Laden’in oğlu) telefon görüşmesi gerçekleştirdiğini, Sami’nin de bu görüşme sırasında babasının hala hayatta olduğunu, basında çıkan haberlerin gerçekle alakası olmadığını söylediğini ve ardından telefonu kapattıklarını belirtti.

Konuşmayı kısa kesti

Laden ailesine yakın kaynaklar, telefon konuşması sırasında Sami Bin Laden’in babasının Pakistan’daki sığınağına baskın yapıldığında ele geçirilip geçirilmediği, oradan bilinmeyen başka bir yere nakledilip nakledilmediği, güvenli bir yerde mevcut olup olmadığı, babasının Pakistan’ın Abbudabat’ta öldürüldüğü hikayesinin uydurma olup olmadığı hususlarında herhangi bir açıklama yapmadığını ifade etti. Aksine Bin Laden’in oğlu -kaynakların ifadesine göre- güvenlik sebeplerinden ötürü telefon konuşmasını çok kısa kesti ve birçok soruya cevap vermedi. Ancak El-Kaide liderinin öldürüldüğü haberlerinin doğru olmadığı kesin.

Laden ailesine yakın kaynakların bu açıklamaları, Amerikan yönetiminin Bin Laden’in cesedinin denize atıldığını -iddialarına göre- gösteren video görüntülerini yayınlamayacakları yönündeki açıklamaları ve bazı medya organlarının yayınladığı öldürülmüş Laden fotoğraflarının sahte olduğu yönünde şüphelerin baş gösterdiği, dünyaca istenmesine karşın Obama’nın resimleri yayınlamayı reddettiği bir vakte denk geldi. Avrupa Topluluğu ve İslam Dünyası Devletleri de emin olunması için görüntülerin yayınlanmasının zorunlu olduğunu dile getirenler arasında yer aldı.

El-Kaide doğruladı

İnternet sitelerinde El-Kaide Örgütü’nün Bin Laden’in öldürüldüğünü doğruladığı ve Batı’ya yönelik saldırılarını devam ettirme vaatlerinde bulunduğu haberleri yayıldı. El-Kaide, bildirisinde Pakistanlıları Usame Bin Laden’in bir İslam toprağında öldürülmesinin ar lekesini ortadan kaldırmak için hükümetlerine karşı ayaklanmaya çağırdı. Ayrıca Laden’in ailesinden ellerinde bulunan esirlere ya da Laden’in cesedine herhangi bir şekilde kötü muamele yapılmasının, kendilerine karşı saldırıları artıracağı uyarılarında bulunuldu. Bildiride Bin Laden’in öldürülmesi oldukça soğukkanlılıkla karşılanarak, ömrünü bu yolda harcayan bir insanın Allah’a bu şekilde dönmesinin üzülecek değil aksine sevindirici bir durum olduğu, Amerika’nın Bin Laden’i öldürse de onun uğrunda savaştığı değerleri asla öldüremeyeceği vurgulandı. Son olarak Bin Laden’in bir hafta kadar önce hazırlanmış, Arap devrimlerini kutladığı Araplara tavsiyelerde bulunduğu son ses kaydının da en kısa zamanda yayınlanacağı açıklandı

Mehmet Sait Temel / İstanbul

Sevgili Genç Kardeşlerimiz!
Bir ay boyunca gelen tüm yazılar içerisinde en güzel yazıyı gönderen kardeşimize bir kitap seti veya kaset vb. bir set hediye edeceğiz. Posta ile yazı gönderecek kardeşlerimiz yazılarının “Ayın Yazısı” seçilmesi durumunda, bizimle iletişime geçebilirler. Fakat özellikle dikkat etmenizi istediğimiz iki nokta var. Birincisi; gönderdiğiniz yazıların tamamen size ait olması gerektiği, yazınızda alıntı cümleler varsa bunları belirterek göndermeniz. İkincisi ise adınızı, soyadınızı, yazıyı gönderdiğiniz memleketi ve yaşınızı mutlaka belirtmeniz gerekmektedir. Bu hayırlı çalışmaya (yarışmaya) tüm genç kardeşlerimizin katkıda bulunmasını bekliyoruz.

Doğrugenç sayfasında sizden gelecek karikatür ve mini bulmacalara da yer veriyoruz. İlginizi bekliyoruz.
Yayınlanmasını istediğiniz yazılarınızı dogrugenc@dogruhaber.com.tr e-posta adresine mail olarak veya posta yolu ile gönderebilirsiniz.
Yazılarınızı eğer bilgisayarda yazıyorsanız bir sayfayı geçmesin. El yazınızla gönderecekseniz bir beyaz kâğıdı aşmasın. Gönderdiğiniz mektuplara “Doğru Genç” için diye not düşürmeyi unutmayın.

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir