• DOLAR 32.347
  • EURO 35.103
  • ALTIN 2321.8
  • ...
Güncel Paylaşım
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

O zamanlar yerli halk tarafından tedavi ve dini amaçla kullanıldığı sonraki zamanda deyim yerindeyse insanoğlunun başbelası haline geldi. Başlama yaşının ilköğretim yaşına düşmesi  kolay erişim ile elde edilen sigaraya  karşı çeşitli kampanyalar yapılmakta  171 telefon hattı , dumansız hava sahası , reklam seminer yapılmakta. Özellikle  Tv. Reklamında gırtlak kanseri olan bir sigara kullanıcısının  gijital sesi ile hastalığı anlatması çok kişi etkiledi. Bir yakınım çocuğum “baba senin bu hale gelmeni  istemiyorum” diye ağladığını  ve kendisininden bu durumdan çok etkilendiğini ve kendisinin sigarayı bırakmasına vesile olduğunu söyledi. Asabiyim, Sinirliyim, tek içiyorum, bağımlı değilim sözleri hastalığı kabul etmeme ve tedaviye direnç gösterme zayıf iradenin belirtisi olarak kabul edilmekte. Sigara bıraktırma polikliniklerinde önemli çalışmaları bulunmakta. Bir arkadaşım bu şekilde bu bağımlılıktan kurtuldı darısı duman istilasına uğramışlar olsun.

Kepenk dükkan korunağı ,genellikle metal yapıdan oluşan işyerinin açılışı  ve kapanışı kepenk ile olmaktadır. Zülüm çeşit ,çeşit son yirmi yıldır bilmem ne bahanesiyle haydi kapat tehdit, korkutma, sindirme, saldırı politikası  esnafı canından bezdirmiş durumda. Esnaf  kira ,vergi , sigorta primi, para sıkışıklığı ile uğraşırken aniden ortya çıkan 1 veya  2 gün süren kepenk olayları  yerel basın dışında haber konusu bile olamayan bu olay neye kime niçin nasıl sözde bir tepki anlamsız bir zülüm olarak devam etmekte.

 

Ali Öz / Diyarbakır - Yaş: 25

 

Sevgili Genç Kardeşlerimiz!

Bir ay boyunca gelen tüm yazılar içerisinde en güzel yazıyı gönderen kardeşimize bir kitap seti veya kaset vb. bir set hediye edeceğiz. Posta ile yazı gönderecek kardeşlerimiz yazılarının “Ayın Yazısı” seçilmesi durumunda, bizimle iletişime geçebilirler. Fakat özellikle dikkat etmenizi istediğimiz iki nokta var. Birincisi; gönderdiğiniz yazıların tamamen size ait olması gerektiği, yazınızda alıntı cümleler varsa bunları belirterek göndermeniz. İkincisi ise adınızı, soyadınızı, yazıyı gönderdiğiniz memleketi ve yaşınızı mutlaka belirtmeniz gerekmektedir. Bu hayırlı çalışmaya (yarışmaya) tüm genç kardeşlerimizin katkıda bulunmasını bekliyoruz.

 

Doğrugenç sayfasında sizden gelecek karikatür ve mini bulmacalara da yer veriyoruz. İlginizi bekliyoruz.

Yayınlanmasını istediğiniz yazılarınızı dogrugenc@dogruhaber.com.tr e-posta adresine mail olarak veya posta yolu ile gönderebilirsiniz.

Yazılarınızı eğer bilgisayarda yazıyorsanız bir sayfayı geçmesin. El yazınızla gönderecekseniz bir beyaz kâğıdı aşmasın. Gönderdiğiniz mektuplara “Doğru Genç” için diye not düşürmeyi unutmayın.

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir