• DOLAR 32.239
  • EURO 34.806
  • ALTIN 2451.184
  • ...
Van Basınından Öne Çıkan Haber Başlıkları
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

VAN - Van`da yayın yapan gazete ve internet sitelerinden öne çıkan haber başlıkları şu şekilde;

VAN OLAY GAZETESİ: Medresetüzzehra Sempozyumu Başladı: Van`da düzenlenen Said Nursi Eğitim Felsefesi Medresetüzzehra Sempozyumu geniş bir katılımla başladı.

VATBO Yeni Binası Kurban Bayramı`na Yetiştirilecek: Geçen yıl Van`da yaşanan depremlerden önce yapımına başlanan Van Ticaret Borsası Odası (VATBO) yeni binasının inşaatı hızla devam ediyor.
Andımız Hem İnsan Haklarına Hem de Kişilerin İnançlarına Aykırıdır: Mazlum-Der Van Şubesi Başkan Yardımcısı Şahin Aladağ, andımız ile çocuklara yalan söyletildiğini ifade etti.
Kaldırımda Ders Gören Öğrenciler Okullarına Kavuştu: Van Kulu İlköğretim Okulu`nun bahçesindeki kaldırımlarda ders görmeleri nedeniyle haberimize konu olan İki Nisan İlköğretim Okulu öğrencileri yeni okullarında (Tev- İfakat Yavuz İlkokulu) ders görmeye başladı.

BÖLGE GAZETESİ: Van, Bal Sezonunda Rekor Kırdı: Van Arı Yetiştiricileri Birliği Başkanı Halil Tandoğan, üreticilerinin iyi bir sezon geçirdiklerini ifade ederek, bal üretiminin geçtiğimiz yıla oranla rekor kırdığını söyledi.
Bakan Günay Van`a Geliyor: Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, çeşitli inceleme ve açılışlara katılmak üzere bugün Van`a geliyor.

PRETİJ GAZETESİ: 24 Derslikli Lise: Depremin ardından Van`a gelen TeliaSonera firmasının yeniden yapımını üstlendiği 24 derslikli Anadolu Lisesi tamamlanarak eğitime açıldı. Okulun açılış törenine katılan Van Valisi Münir Karaloğlu, depremde bin 15 dersliğin yıkıldığını ve kullanılmaz hale geldiğine söyleyerek bu dersliklerin yerine Van`da 2 bin 574 derslik yapıldığını ve bunlardan 892 tanesinin hayırsever vatandaşlar tarafından yapıldığına dikkat çekti.
Eğitim Felsefesi Tartışıldı: Bediüzzaman Said Nursi`nin Eğitim Felsefesi`nin ele alındığı sempozyum Van`da Cuma namazından sonra başladı.

ŞEHRİVAN GAZETESİ: `Okul Yakmakla Sorun Çözülmez!`: Van`ın Erek Mahallesi Mehmet Akif Ersoy Lisesi`nin bahçesinde bulunan ve sınıf olarak kullanılan 2 konteyner, PKK`lılar tarafından yakıldı. Molotof kokteyli atılarak ateşe verilen konteynerler kullanılamaz hale geldi. (Murat Dalgın-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir