• DOLAR 32.247
  • EURO 34.774
  • ALTIN 2463.711
  • ...
Adana STK Duruşması Bir Sonraki Tarihe Ertelendi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

ADANA - Aralarında; Mekteb Der Başkanı Yılmaz Geçer, Adana İhya Der Başkanı Ekrem Ertaş ve Adana Umut Der Başkanı Selahaddin Yeniay`ın da bulunduğu 33 tutuksuz sanığın yargılanmasına bu gün devam edildi.

Adana 7. Ağır Ceza Mahkemesi`nde görülen duruşmaya tutuksuz sanıkların yanı sıra müdafileri de katıldı.

Duruşmada; iddia makamına yeni katılan Cumhuriyet Savcısı Ali Yalçın, dosyaya henüz vakıf olmadığını belirterek, daha önce o tarihte görevli Cumhuriyet Savcıları tarafından sunulan esas hakkındaki mütalaaları gözden geçirmek için üzere süre istedi.

Duruşmanın sonunda; daha önceki mütalaayı gözden geçirmesi veya yeni esas hakkında mütalaa hazırlaması için dosyanın iddia makamına tevdiine ve bu nedenle duruşmanın 18 Mart 2013 gününe ertelenmesine yönelik karar verildi.

Hatırlanacağı üzere önceki Cumhuriyet Savcıları tarafından söz konusu davada 22 sanık için örgüt üyeliği cezası talep edilirken diğer sanıklar için beraat istenmişti.

Cumhuriyet Savcılığının hazırladığı mütalaada ceza istenen sanıkların isimleri ise şu şekilde yer almıştı: Abdulkadir Turğay, Ekrem Ertaş, Selahattin Yeniay, Hikmet Tanış, İsa Emre, Abdulaziz Ayriç, Adem Kösedağ, Cevdet Dizlek, Erol Taşdemir, Feremez Ak, Güven Özdemir, Hasan Gülsün, Süleyman Kavak, Sedat Emre, Nasrettin Kinay, Sultan Altunkaynak, Veysi Alpsoy, Murat Sülün, Kayasettin Aykal, Abdurrahman Ölmez, Mehmet Celal Karahanlı ve Kasım Bora. (Ayhan Kaya-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir