• DOLAR 32.347
  • EURO 35.087
  • ALTIN 2308.804
  • ...
Dünya Deprem Mühendisliği Konferansı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BURSA - Dünya Deprem Mühendisliği Konferansı`nın 15`incisi Portekiz`in başkenti Lizbon`da yapıldı. Dünya`nın birçok ülkesinden üniversite, araştırma kurumu ve enstitülerden deprem mühendisliği konusunda çalışan akademisyen ve araştırmacıların katıldığı konferansta Bursa Büyükşehir Belediyesi İmar Uygulama Şube Müdürlüğü`nde görevli inşaat yüksek mühendisi Dr. Murat Emre Haşal da \"İki Boyutlu Bir Ova Modelinde Zemin Büyütmesine Kenardaki Anakaya Eğiminin Etkisi\" başlıklı bir bildiri sundu.

 

Haşal, Türkiye`de ve dünyada meydana gelmiş büyük depremler sonrası oluşan hasar dağılımları incelendiğinde, ova ve vadi kenarlarında yapısal hasarlarda yerel artışların oluşabildiğinin gözlendiğini ve konferansa katılan araştırmacıların bu konuya dikkat çektiğini kaydetti.

 

İnşaat Yüksek Mühendisi Dr. Murat Emre Haşal`ın, İTÜ İnşaat Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Recep İyisan ile birlikte yaptığı çalışmada; ova ve vadi kenarlarında zemin yüzeyindeki deprem hareketinin şiddetinin anakaya geometrisine bağlı değişimi bir ova modeli kullanılarak incelendi. (Fethullah Özsoy - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir