• DOLAR 32.236
  • EURO 34.752
  • ALTIN 2449.44
  • ...
Diyaliz Merkezlerine Düzenleme
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
Yönetmeliğe göre komisyon, Sağlık Hizmetleri Genel Müdürünün veya görevlendireceği en az daire başkanı düzeyindeki bir idari amir başkanlığında, nefroloji alanında doçent ve profesörler arasından Bakanlıkça seçilen altı üye olmak üzere toplam yedi kişiden oluşacak.

Ruhsatlandırılan özel merkezlere uzman tabip ve tabip kadrosu ilavesi de planlamaya tabi olacak. Merkezin cihaz sayısı ve ildeki aktif çalışan tabip sayısı, merkezde uygulanan diyaliz yöntemi dikkate alınarak, merkeze Bakanlıkça kadro tahsisi yapılabilecek.

Sadece kamuya ait diyaliz merkezi bulunan illerde diyaliz hizmetlerinde aksaklık yaşanması nedeniyle hizmete ihtiyaç duyulması halinde özel merkez açılmasına planlamadan istisna olarak izin verilebilecek. Bu durumda izin verilecek özel diyaliz merkezi sayısı ve cihaz sayısı müdürlüğün teklifi üzerine Bakanlıkça belirlenerek ilan edilecek. İzin verilecek diyaliz merkezleri 9. maddeye göre belirlenecek.

Diyaliz sertifikalarının geçerlilik süresi düzenlenme tarihinden itibaren uzman tabipler için üç yıl, tabip ve tabip dışı personel için beş yıl olacak.
 

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir