• DOLAR 32.284
  • EURO 35.005
  • ALTIN 2444.464
  • ...
Kaldırımda Eğitim Görüyorlar
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
VAN - Van`daki eğitim-öğretim sıkıntısı bir türlü giderilemiyor. Depremden dolayı hasar gören birçok okuldaki çalışmalar nedeniyle eğitim -öğretim yılı zamanında başlayamamıştı. Bazı okulların tadilatı devam ediyorken, okulları tadilatta olan öğrenci ve öğretmenler zorunlu olarak eğitime elverişli okullara gönderilmişti.
 
Birçok okulun aynı okulda birleşmesi nedeniyle özellikle sınıflarda, öğrencilerin 4`er, 5`er sıralarda oturması gibi sıkıntılar yaşanırken en büyük sıkıntıyı ise Vankulu ilköğretim okuluna giden İkinisan İlköğretim Okulu öğrencileri ve öğretmenleri yaşıyor.
 
Öğrenciler, konteynır sınıflarda aşırı yoğunluk yüzünden okul bahçesinde soğuk kaldırımların üstünde ders görmeye mecbur bırakılıyor. Her türlü sağlık problemiyle karşı karşıya olan çocukların velileri ise bu duruma tepki gösterdi.
 
"Çocuklarımız Hepsi Zatürre Olacak"
Eğitim-öğretim yılının 1 ay önce başladığını hatırlatan Mahmut Bilici adlı veli, "Şu anda sorunlar hâlâ giderilmemiş. Öğrencilerimiz burada kaldırımlarda ders görüyor. Milli Eğitim Müdürlüğü`nün bu sorunu bir an önce halletmesi gerekir. Havaların soğumasıyla çocuklarımız hepsi zatürre olacak. Yetkililerden gerekeninin yapılmasını istiyoruz. Başbakan, eğitime bütçenin yüzde 50`sini ayırdığını söylüyor; ama bu gibi durumlar hâlâ yaşanıyor. Yetkililer yeterince bilgilendiremiyorlar mı? Bu sorunu düzeltecek kadar aciz mi kalmışlar? Veliler olarak çok muzdaripiz. Çocuklarımızın sağlığını bu şekilde tehlikeye atıyorlar" dedi.
 
"Bütün Mesuliyet Milli Eğitime Aittir"
Bir çocuğunun 4.sınıfa, bir diğer çocuğunun ise 2 sınıfa gittiğini söyleyen Bilici, "Çocuklarımız, okuldan eve geldiklerinde psikolojileri bozulmuş bir vaziyette geliyorlar. Onlar da diğer öğrenciler gibi sınıflarda ders görmek istiyor. Tepki olarak öğrencilerimizi 1 hafta okula göndermedik; yalnız yine de sesimizi duyan olmadı. Yetkililer kurban bayramına kadar çocukların dışarıda ders göreceğini söylüyor. Böyle bir eğitim, öğrenci için ne kadar faydalı olabilir ki? Ne öğrenci anlatılanlardan bir şey anlar ne de öğretmenler çocuklara faydalı olabilir. Çocuklarımıza bir şey olduğu takdirde bunun bütün mesuliyeti milli eğitime aittir" diye konuştu.
 
"Kaldırımlarda Ders Görmek İstemiyoruz"
Kaldırımda ders görmeye mecbur bırakılan öğrenciler ise, kaldırımlarda ders görmek istemediklerini, okullarının bir an önce yaptırılıp kendi okullarında ders görmek istediklerini belirttiler. (Fırat Arslan - İLKHA)
 

Bu haberler de ilginizi çekebilir