• DOLAR 32.235
  • EURO 34.771
  • ALTIN 2461.068
  • ...
 En Sonunda Bunu da Yaptılar: `Kürtaj Gemisi`
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
Kürtajın yasak olduğu ülkelere giden Hollandalı Women on Waves sivil toplum örgütüne ait Kürtaj Gemisi’nin Fas’a gizlice ulaştığı öğrenildi.“Women on Waves” (Dalgaların Üzerindeki Kadınlar) adlı Hollandalı grup, kürtajın Fas`ta yasak olmasına dikkat çekmek üzere bu ülkeye doğru bir gemi yola çıkarmıştı. Grup teknede kadınlara “güvenli yasal tıbbî kürtaj” yaptırmaları için gerekli ilaçlar sunacaklarını ve tavsiyelerde bulunacaklarını duyurmuştu.

Açıklanan tarihten önce Smir limanına ulaşan gemiyi engellemek için Fas sahil güvenliği perşembe günü denize açılırken, geminin son bir kaç gündür limanda olduğu anlaşıldı.

Örgüt yetkilileri amaçlarının yasaları delmek değil önemli bir soruna dikkat çekmek olduğunu belirtiyor.

Kürtaj yanlısı aktivist Ibtissame Lachgar, “Şunu bilmeniz gerekir ki Fas’ta günde 600 ile 800 arası kürtaj gerçekleşiyor. Bu müthiş bir rakam. Faslıların çoğu bu endişe verici rakamların farkında değil. Merdiven altı yerlerde gizlice yapılan kürtaj operasyonlarının hem fiziksel hem de ruhsal büyük etkileri vardır. Bu ölüme kadar gidebilir. Bu yüzden kürtajın yasallaşmasını istiyoruz.” şeklinde konuştu.

Polis güçleri limanda güvenlik önlemi alırken, geminin bulunduğu bölgeye kimsenin girmesine veya çıkmasına izin verilmiyor.

Grup özel dizayn edilen gemide kürtaj hakkında bilgilendirmenin yanı sıra uluslararası sulara açıkarak, Hollanda kanunlarına göre yasal kürtaj operasyonu gerçekleştiriyor.

(euronews)

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir