• DOLAR 32.239
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2461.51
  • ...
SON DAKİKA
Yıllık 20 Bin TL`ye Çoban Bulamıyoruz
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

ŞANLIURFA - Türkiye`nin hızlı bir şekilde şehirleşmeye doğru gitmesi beraberinde çeşitli sorunlar getirmektedir. Köylünün çoban bulamama sıkıntısı da bu sorunların başında gelmektedir.

Köylü kendi hayvanına bakacak bir çoban bulmakta dahi zorlanmaktadır. Hatta çoban bulamadıkları için hayvan beslemeyi bırakmayı düşünen köylüler bile var.

Şanlıurfa Hilvan ilçesi Apaydın Köyü, çoban bulamayan köylerden sadece bir tanesi. Çoban bulamanın sıkıntıları hakkında açıklamada bulunan köylü Fuat Çakmak, köyümüze gelen çobanlar kısa sürede gidip bizi mağdur ediyorlar. Bazıları yıllık aldıkları ücreti beğenmiyor, kimisi koşulları beğenmiyor.

Eskiden böyle sıkıntıların yaşanmadığını belirten köylü Çakmak şöyle devam etti: yıllık 20 bin TL ücret vermemize rağmen şuan köyümüze çoban bulamıyoruz. Köylü kendisi çobanlığını yapıyor\" dedi.

Köy muhtarı H. İbrahim Çakmak ise, \"Köye gelen çobanlar köy şartlarını beğenmiyorlar. 20 bin TL yıllık ücret vermekteyiz. Çobanlar yılın 12 ayı da çalışmıyor. Yılda sadece 6 ile 9 ay çalışmaktalar. Buna rağmen şuan köylü çoban bulamamaktadır. Bazı köylüler sırf bu yüzden hayvan yetiştirmeyi bırakacaklarını bile söylemekteler\" diye ifade etti. (Osman Öksüz - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir