• DOLAR 32.504
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
Esrarengiz Kuyu Yeniden Açıldı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BATMAN - Yaklaşık 7 ay önce Batman Gültepe Mahallesi Esentepe mevkii TOKİ tarafından yaptırılan jandarma konutlarının yol yapım çalışmaları sırasında derin bir kuyu açılmıştı.

Batman Üniversitesi jeologları ve Maden Teknik Aramadan (MTA) gelen teknik adamlar kuyu üzerinde incelemeler yapmış ve yapılan incelemelerden kuyunun 30 metre derinliğinde olduğu tespit edilmişti.


Çalışmalar sonrasında Batman Belediyesi tarafından kuyu 30 kamyon kumla doldurularak kapatıldı ve etrafı tel örgü ile çevrildi. Aradan geçen 7 aylık süre zarfında kuyunun tekrar açılması ve daha geniş bir alana yayılması mahalle sakinlerini tedirgin etti.


Yaklaşık 30-40 metre derinliğinde olan kuyunun etrafına toplanan mahalleli, yetkililerin ilgisizliğinden yakındı. Kuyuda bir an önce inceleme yapılmasını isteyen mahalle sakinlerinden M.Veysi Başaran, \"Gizemli Batman çukuru ikinci kez bu seviyeye geldi. Yaklaşık 7 ay önce fay hattı olduğu ileri sürüldü. Buranın 300 metre derinliği var dediler. Ankara`dan bilirkişi heyet geldi. Bir bilim adamı gelip girmiş, 25-30 metre dolayında olduğunu belirttiler. Dibe doğru açılan bir delik. Dolduruldu ama sonra tekrar çöktü. Gerekli yerlere gerekli bilgileri verdik. Ama henüz hiçbir yerden bir müdahale görmedik. Batman`a tehlike arz eden bir çukurdur\" dedi. (M. Fatih Akgül-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir