• DOLAR 32.566
  • EURO 34.958
  • ALTIN 2443.109
  • ...
Başörtülülere Eğitim Zulmü Devam Ediyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
GAZİANTEP- Gaziantep`te geçen yıl başörtülü oldukları gerekçesiyle eğitim öğretim dönemi boyunca eğitim hakları gasp edilen kız öğrencilere uygulanan hukuksuzluk devam ediyor.

Şahinbey Pakize Kemal Öğücü İlköğretim Okulu öğrencilerinden Zeynep-Zehra Kütükçü, Şuheda Arslan, Sevda Arslan ve Rümeysa Annaç isimli öğrenciler geçen yıl eğitim-öğretim dönemi boyunca başörtülü oldukları gerekçesiyle okula alınmamışlardı.

Okullarına alınmayan ve bu nedenle sınıfta kalan öğrencilere uygulanan hukuksuzluğa bu senede devam ediliyor.

2012- 2013 eğitim öğretim yılının başladığı 17 Eylül Pazartesi günden beri okul önüne giden başörtülü öğrenciler okula alınmıyor.

Bu Ülkede İnançlı İnsanların Hakları Elerinden Alınmış!
Mağdur edilen öğrencilerden Zehra-Zeynep Kütükçü`nün babası Hüseyin Kütükçü, "Geçen sene çocuklarım başörtülü olduğu için okula alınmadılar. Bundan dolayı çocuklarım sınıfta kaldı. Bu senede aynı sorun devam ediyor." dedi.

"Biz insan değimiyiz. Biz bu ülkenin vatandaşı değimliyiz. Bu ülkede vergi veren bir kişiyim vergi verdiğim halde benim çocuğum neden okula alınmıyor" diye soran baba Kütükçü "Yüzde 99`u Müslüman olan bir ülkede yaşıyoruz. Herkes de bunu bu şekilde dillendiriyor. Bütün yetkilileri bu işe duyarlı olmaya çağırıyorum; İnançlı insanlar bu ülkede rezil oluyor. İnançlı insanların bütün hakları ellerinden alınıyor." ifadelerini kullandı.

Topu Bir Birine Atıyorlar
Çocuklarının eğitim hakkı için yetkililere başvurduğunu belirten baba Kütükçü, Şahinbey İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü`ne başvurmaya gittiğimde Kaymakam beyde ordaydı, sorunumu kaymak beye anlatıp bu zulmün neden bu kadar uzadığını sorduğumda kaymakam bey, ilçe milli eğitim müdürünü işaret ederek senin sorunun bu müdürle deyip kesti. Nereye başvuracağımızı bilmiyoruz." ifadelerine yer vererek bu zulme sebep olanlara hakkını helal etmeyeceğini belirtti.

Ümmetine Yapılan Zulümde Devam Ediyor
Anne Türkan Kütükçü ise,"Biz çilemizin ne zaman biteceğini bilmiyoruz. Halen Peygamberimize yapılan zulüm devam ediyor ve yine onun ümmetine yapılan zulüm devam ediyor. İki senedir biz bu kapının önündeyiz. Hem çocuğum sınıfta kalıyor, hem hakkı elinden alınıyor." dedi.

Okul müdürünün sorunun medyada çıktığı için çözülmediğini iddia ettiğini belirten anne Kütükçü, "Okul müdürü sorunu gazeteye vermeyin medyaya vermeyin yoksa çözülmez diyor, fakat bizim sorunumuzu ne kaymakam çözüyor, ne milli eğitim müdürü çözüyor ne de okul alıyor. Bu durumda biz nasıl yapalım. Susun bir kenarda oturun diyorlar." dedi.

Mağdur olan öğrenci Zeynep Kütükçü ise yaşananlara adeta isyan ederek; "Bana Zulüm ediyorlar. Ben okumak istiyorum." dedi.
 
Yetkililer Talimat Versin
Pakize Kelam Öğücü Okul Müdür Yardımcısı Mehmet Küçükoğlu ile okulda yaptığımız görüşmede, Mehmet Küçükoğlu, il ve ilçe milli eğitim müdürlüklerinden gelen talimat üzere öğrencileri okula almadıklarını belirterek; "İl, İlçe Milli Eğitim müdürlüğünden veya Valilikten öğrenciyi okula alın yazılı talimat geldiği zaman biz öğrencileri okula alırız." ifadelerini kullandı. (Şefik Mert-İLKHA)
 
 
 
 
 

Bu haberler de ilginizi çekebilir