• DOLAR 32.376
  • EURO 35.064
  • ALTIN 2325.797
  • ...
Diyarbakır`daİki Ayrı Bomba Alarmı!
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Diyarbakır`da bugün hem havaalanı yakınlarında hem de bir aracın içinde bomba bulunduğu yönünde ihbarlar yapıldı. Polis her iki ihbar için de kentte alarma geçti.

Diyarbakır-Mardin karayolu, Çarıklı mahallesindeki köprünün altında bulunan tahrip gücü yüksek patlayıcının etkisiz hale getirilmesinin ardından ulaşıma açıldı.

Kent merkezine 10 kilometre uzaklıkta bulunan Çarıklı mahallesindeki Çarıklı-1 Köprüsü`ne yerleştirilmiş patlayıcının imhası için çift yönlü alınan çevre güvenliğinin ardından bomba imha ekipleri çalışmalarını tamamladı.

Ekiplerin uzun uğraşları sonucu toprağa gömülü vaziyette bulunan mutfak tüpü içerisindeki patlayıcı etkisiz hale getirildi.

Patlayıcı, incelenmek üzere İl Emniyet Müdürlüğü`ne götürülürken, yaklaşık 3 saat boyunca kapatılan Diyarbakır-Mardin karayolu da ulaşıma açıldı.

Olay yeri inceleme ekiplerinin köprü yakınındaki incelemesi sürüyor.

Öte yandan, mahalle sakinleri, dün saat 21.00 sıralarında mahallede elektrik kesintisi meydana geldiğini, kesintinin yaklaşık 4 saat sürdüğü bilgisini verdi.

Diyarbakır`daki havaalanı askeri bölgenin içinde bulunuyor. Uçaklar askeri yerleşim biriminin içinden iniş-kalkış yapıyor.

BOMBALI ARAÇ ALARMI

Diğer taraftan kentin merkezinde de bomba alarmı verildi. Çünkü sabah saatlerinde polise gelen bir ihbarda, kent içinde dolaşan bir araçta bomba bulunduğu belirtildi. İçinde bomba bulunduğu belirtilen 21 AZ 855 plakalı araç için alarm verildi. Polis her yerde bu aracı arıyor.

Bu haberler de ilginizi çekebilir