• DOLAR 32.381
  • EURO 35.004
  • ALTIN 2326.06
  • ...
Şırnak İl Özel İdaresi Personel`ine Eğitim
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

ŞIRNAK - Şırnak İl Özel İdaresi tarafından hazırlanan ve DİKA 2012 Teknik Destek Programı Kapsamında Desteklenen `Kurumsal Kapasitenin Geliştirilmesine Yönelik Personel Eğitimi` tamamlandı.

10-17 Eylül 2012 tarihleri arasında Şırnak İl Özel İdaresi Meclis Toplantı Salonu`nda verilen eğitime; İl Öze İdaresi teknik personeli ile Çevre ve Şehircilik Müdürlüğü teknik personelinden oluşan toplam 22 kişi katıldı.

NETCAD firması eğitmenlerinden Yavuz Töre ve H. İbrahim Çetiner tarafından verilen eğitimde; NetCad programı teorisi ve uygulamaları katılımcılar ile paylaşıldı.

Eğitimin açılış oturumunda Şırnak Yatırım Destek Ofisi uzmanı Arzu Karaarslan tarafından, DİKA`nın 2011-2012 yıllarında mali, teknik ve doğrudan faaliyet destek programları kapsamında TRC3 Bölgesi`nde (Mardin, Batman, Şırnak, Siirt) desteklenen projeler ile ilgili sunum yapılarak katılımcılar bilgilendirildi.

DİKA Koordinatörü Faik Buğday; haritacılık yazılımı ve bilgisayar destekli harita çizim programı olan ve özellikle harita mühendisleri, mimar, inşaat mühendisleri, şehir bölge planlamacılarının ihtiyaç duyduğu Netcad programının İl Özel İdaresi teknik personeli tarafından DİKA`nın desteklediği bu eğitim vasıtası ile yaygın bir şekilde kullanılmasının, harita üretimi, imar planı çizimi, parselasyon haritaları yapımı, imar uygulamaları, arazi toplulaştırma, kamulaştırma haritalarının üretimi gibi birçok alana olumlu yansımalarının olacağını belirtti. (Delil Oğurlu - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir