• DOLAR 32.179
  • EURO 35.021
  • ALTIN 2450.775
  • ...
 Almanya Hakaret Filmini Engelleyecek
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Almanya İçişleri Bakanı Hans-Peter Friedrich, ülkesindeki sağcıların internetten yayımladığı Hz. Muhammed`e hakaret filminin gösterimini engellemek istiyor.

Friedrich, Der Spiegel dergisine yaptığı açıklamada, aşırı sağcı ``Pro Deutschland`` partisinin internet sitesinde söz konusu filmin fragmanının yer almasını eleştirerek, bu tür grup ve organizasyonların Almanya`daki Müslümanları kışkırtmak istediklerini ve yangına körükle gittiklerini belirtti.

Pro Deutschland`ın Başkanı Manfred Rouhs`un filmi Berlin`de kamuoyuna açık bir yerde gösterme istemine tepki gösteren Bakan Friedrich, buna tüm yasal yollarla karşı çıkılması gerektiğini kaydetti.

TERRY JONES ÜLKEYE GİRMEMELİ

Öte yandan aynı derginin internet sitesinde yer alan haberde, Almanya Dışişleri Bakanı Guido Westerwelle`nin İçişleri Bakanlığı`ndan ``Kuran-ı Kerim yakma hadisesi`` ile ilgili gündeme gelen ve söz konusu filme destek veren ABD`li vaiz Terry Jones`ın ülkeye girmesinin durdurulmasını istediği belirtti.

Habere göre, Jones`ın aşırı sağcı ``Pro Deutschland`` ve ``Pro NRW`` gibi Müslüman karşıtı gruplar tarafından Almanya`ya davet edilmek istendiği kaydedildi.

Bu haberler de ilginizi çekebilir